Η μεγάλη στιγμή του Spetses mini Marathon έφτασε!

Newsroom
ξ
Άλλη μια χρονιά που οι προετοιμασίες για το Spetses mini Marathon είναι πυρετώδεις και πρόκειται να μετατοπίσουν το τριήμερο 04 – 06 Οκτωβρίου το ενδιαφέρον του αθλητισμού στο μαγευτικό νησί των Σπετσών.

Με κεντρικό σύνθημα «Νίκη είναι η συμμετοχή», οι εθελοντές, η οργανωτική επιτροπή και η τοπική κοινωνία, θα υποδεχτούν τους χιλιάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες, που με αγωνιστικότητα και ενθουσιασμό, ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Το πρόγραμμα του Spetses Mini Marathon 2024 περιλαμβάνει, όπως κάθε χρονιά, τις δημοφιλείς διαδρομές των 5 χλμ. - οι οποίες εντάσσονται στο διεθνές καλεντάρι των Garmin Run Series - 10 χλμ., και 25 χλμ., καθώς και τις κολυμβητικές προκλήσεις των 1.500 μ. και 3.000 μ. (ο διάπλους των Σπετσών).

κ

Φέτος από πολύ νωρίς βγήκαν sold out οι παιδικοί αγώνες που διεξάγονται με την υποστήριξη της Melissa Pasta αλλά και ο αγώνας βρεφών που διεξάγεται με την υποστήριξη της Intermed. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους αθλητές που έλαβαν φέτος συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες – εμπνέοντας και συγκινώντας όλη τη χώρα- θα συμμετέχουν στο Spetses mini Marathon προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους ερασιτέχνες κολυμβητές και δρομείς που θα βρίσκονται στο νησί.

ξ

Ανάμεσα στους φετινούς προσκεκλημένους είναι ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου (Team Arla Protein και Team Garmin Greece), οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού (Team Arla Protein), η Δώρα Γκουντούρα (Team Bwin και Team Garmin Greece), η Άννα Ντουντουνάκη (Team Bwin και Team Arla Protein), o Απόστολος Παπαστάμος Team Bwin) , o Κωνσταντίνος Στάμου, o Βαγγέλης Μακρυγιάννης (Team Garmin Greece), o Δημήτρης Μάρκος (Team Herbalife και Team Garmin Greece), o Στέργιος Μπίλας (Team Herbalife), o Απόστολος Σίσκος (Team Herbalife), η Σοφία Μαλκογεώργου (Team Herbalife).

Μαζί θα είναι και οι νεαρές πρωταθλήτριες κολύμβησης Άρτεμις Βασιλάκη, Γεωργία Μακρή και Ελένη Κοντογιώργου (Team Garmin Greece). Επιπλέον, στους κολυμβητικούς αγώνες θα συμμετέχει ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Πόλο Θοδωρής Βλάχος, κολυμπώντας μαζί με την κόρη του, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Στο επίκεντρο όπως κάθε χρόνο, οι έννοιες της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας με τη διοργάνωση να αναδεικνύει την αξία της ισότιμης συμμετοχής και της προσβασιμότητας για όλους τους αθλητές και επισκέπτες.

η

Η φετινή διοργάνωση επιφυλάσσει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στους συμμετέχοντες, αφού την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το νέο Spetses Technogym Challenge, ένα event που θα δώσει δυναμικά το έναυσμα της εκκίνησης για το τριήμερο των αγώνων. Παράλληλα, η Πλατεία Ποσειδωνίου, που αναμένεται να πλημμυρίσει από επισκέπτες και φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο, θα μεταμορφωθεί με τη συμβολή του Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, Bwin, σε ένα εντυπωσιακό αίθριο.

ι

Όσοι βρεθούν το τριήμερο στο νησί αξίζει να κάνουν την βόλτα τους από τα περίπτερα του κάθε χορηγού για να ανακαλύψουν τις διαδραστικές εμπειρίες που μπορούν να τους προσφέρουν, να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς της Under Armour με επίκεντρο το νέο δρομικό παπούτσι Infinite Elite, αλλά και να ανανεώσουν την αντηλιακή τους προστασία στο περίπτερο της Vichy, που είναι ο επίσημος suncare sponsor.

Τέλος, οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, αφού πέρα από την αγωνιστική δράση 5 τυχεροί συμμετέχοντες θα βρουν ένα μοναδικό voucher στα goodie bags που θα λάβουν με τη συμμετοχής τους, και θα κερδίσουν 1 ηχείο LG XBOOM.

Η ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses mini Marathon, κα. Μαρίνα Κουταρέλλη, ανέφερε:
«Το Spetses Mini Marathon είναι μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και αυτό το αποδεικνύει η αγάπη και η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου που κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος. Το μότο μας είναι νίκη είναι η συμμετοχή».

Η Δήμαρχος Σπετσών, κα. Ευγενία Φραγκιά, δήλωσε:
«Σας περιμένουμε όλους στις Σπέτσες, για να ζήσουμε, μια ακόμη μοναδική διοργάνωση! Με την ευγενική και καθοριστική συμβολή του καθενός από του συμμετέχοντες είμαστε βέβαιοι πως το νησί μας θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όσων αγαπούν τον αθλητισμό και όχι μόνο.»

Για αναλυτικές πληροφορίες και το πρόγραμμα του αγώνα επισκεφθείτε το site της διοργάνωσης: www.spetsesmarathon.com

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα