Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνολικά 67 Ρώσοι έχουν αλλάξει υπηκοότητα για να αγωνιστούν στο Παρίσι

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Πράκατσεν πανηγυριζει

bet365

Ο Υπουργός των Σπορ στη Ρωσία, Αλεξέι Μοροζόφ αποκάλυψε πως 67 αθλητές από την χώρα για να μπορέσουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν αλλάξει υπηκοότητα από την ημέρα έναρξης του πολέμου ως σήμερα.

Ο Μοροζόφ μιλώντας στο TASS ανέφερε πως νιώθει ενοχές γι’ αυτό, καθώς εκτίμησε πως δεν έκανε πολλά για να μεταπείσει τους αθλητές από το να αλλάξουν υπηκοότητα.

Από τα 67 πρόσωπα, τα 47 είχαν αγωνιστεί στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως και άλλοι 8 στους Χειμερινούς. Επίσης, άλλοι 12 σε μη ολυμπιακά αθλήματα, έπραξαν το ίδιο.

«Θέλουμε να δημιουργούμε αθλητές που θα εκπροσωπούν την χώρα μας. Επομένως αυτή η κατάσταση είναι κάτι για την οποία μετανιώνουμε και αισθανόμαστε πως βγαίνουμε χαμένοι. Τους θέλουμε στην ομάδα μας, αλλά όσοι άλλαξαν υπηκοότητα, δεν έγιναν εχθροί μας. Είναι προσωπική τους επιλογή. Εξάλλου οι μεταγραφές σε άλλη χώρα δεν είναι κάτι το καινούργιο. Είμαστε σε επαφές με τις ομοσπονδίες» ανέφερε ο Μοροζόφ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα