Ο Μπαχ αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» για τους Ρώσους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
O Τόμας Μπαχ

bet365

Η ΔΟΕ δεν αποκλείει να επιστρέψουν οι Ρώσοι στο Παρίσι, αλλά ως ουδέτεροι και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οσο πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο θα «φουντώνει» η συζήτηση για το τι θα γίνει με τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές.

Χθες, ο Τόμας Μπαχ άφησε ένα «παράθυρο» συμμετοχής τους, παρά το γεγονός ότι το θέμα δεν ήταν στην ατζέντα συζήτησης στο Εκτελεστικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε χθες στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ρωτήθηκε για το εάν θα επιστρέψουν στους αγώνες οι Ρώσοι και απάντησε πως είναι κάτι που ακόμη εξετάζεται.

«Δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση, καθώς δεν το συζητήσαμε στο συμβούλιο. Ολες οι ενδιαφερόμενες πλευρές της υπόθεσης, θα συγκεντρωθούν στη Λωζάνη τις επόμενες ημέρες ώστε να συζητήσουμε την κατάσταση, η οποία επηρεάζει σοβαρά το αθλητικό κίνημα. Θα λάβουμε υπ όψιν τις αποφάσεις του ΟΗΕ όσον αφορά την ολυμπιακή εκεχειρία» είπε.

Σύμφωνα με το σενάριο που ακούγεται από την ΔΟΕ, οι Ρώσοι αν αγωνιστούν τελικά, θα αγωνιστούν ως ουδέτεροι, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην υποστηρίζουν τον πόλεμο.

«Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα παρθεί στην επόμενη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει τον Μάρτιο» ξεκαθάρισε ο Μπαχ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα