Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Παρίσι στον ρυθμό της διοργάνωσης, χωρίς τους Παριζιάνους

Πηνελόπη Γκιώνη
πυργος του αιφελ

bet365

Το Gazzetta έφτασε στο Παρίσι, εδώ που θα χτυπήσει η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων, και σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες από την Πόλη του Φωτός.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Μετράμε μόλις οκτώ μέρες ακόμη μέχρι την έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, στο Παρίσι και η πόλη ήδη μαρτυρά στους επισκέπτες της πως κάτι τεράστιο πρόκειται να συμβεί.

Όπου κι αν πέσει το μάτι μας στο Παρίσι, θα πετύχει μια λεπτομέρεια που θα παραπέμπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοκόλλητα με τα διακριτικά της διοργάνωσης πάνω σε οχήματα του δήμου, αφίσες σε παράθυρα μεγάλων και εμβληματικών κτηρίων, συρμούς μετρό ή και ολόκληρες αποβάθρες ντυμένες στα χρώματα των Ολυμπιακών, μικρές σημαιούλες σε κολόνες στον δρόμο, ακόμη και (πολλούς) εθελοντές με τις γαλαζοπράσινες εμφανίσεις τους και τις διαπιστεύσεις τους να βολτάρουν στην πόλη. Η καρδιά του Παρισιού χτυπά σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων απλά… χωρίς τους Παριζιάνους.

πολη

Η δημοφιλής πρωτεύουσα είναι πολύ ήρεμη καθώς μεγάλο μέρος των κατοίκων της φαίνεται πως απουσιάζει, με αποτέλεσμα το κέντρο της να έχει σχεδόν αδειάσει. Στις στάσεις του μετρό αλλά ακόμη και στα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης θα περίμενε κανείς αρκετό συνωστισμό και φασαρία όμως αυτό δεν συμβαίνει. Αντιθέτως, υπάρχει αυτό που λέμε η ηρεμία πριν την καταιγίδα μιας και αναμένεται να επισκεφθούν το Παρίσι εκατομμύρια κόσμου μέσα στις επόμενες μέρες.

αιφελ

Το δημοφιλέστερο τοπόσημο της πόλης, ο Πύργος του Άιφελ, φέρει πάνω του το μεγαλύτερο σύμβολο των Αγώνων, τους Ολυμπιακούς κύκλους, πράγμα που τον κάνει ακόμη πιο όμορφο. Γύρω από το συγκεκριμένο μνημείο υπάρχουν και αρένες, όπως αυτή του μπιτς βόλεϊ, ενώ από πολύ κοντά θα περάσει η ποδηλασία δρόμου αλλά και το βάδην με τον μαραθώνιο.

μετρο

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να προσθέσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις αρένες με τους πιο πρακτικούς τρόπους καθώς σε κάθε στάση μετρό υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες για τη σύνδεση με τις αρένες ενώ μέσα στους συρμούς, το ροζ χρώμα (που είναι ένα από τα βασικά των Αγώνων) πλαισιώνει τα σημεία που υπάρχουν αρένες, για την ευκολία όλων των επισκεπτών. Το ίδιο ισχύει και για το αεροδρόμιο, το οποίο έχει ολόκληρα γωνιές αφιερωμένες στους Αγώνες και εξοπλισμένες με παιχνίδια που σχετίζονται με τη διοργάνωση.

αεροδρομιο

Παράλληλα, μία λωρίδα στους δρόμους του Παρισιού είναι αφιερωμένη ειδικά στα οχήματα της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει πως τα λεωφορεία που μεταφέρουν διαπιστευμένους (είτε εθελοντές και δημοσιογράφους, είτε αθλητές/τριες) και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα ασθενοφόρα, έχουν μία λωρίδα ανοιχτή μόνο για δική τους χρήση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα όχημα να μπαίνει στην ολυμπιακή λωρίδα, πράγμα που θα μπορούσε να ρίξει τους Έλληνες σε… κώμα.

λωριδα

Η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει μέρα με τη μέρα, όσο περισσότεροι επισκέπτες θα φτάνουν στο Παρίσι, και ίσως αυτό φέρει και ένα ακόμη πιο εορταστικό κλίμα στην πόλη μέχρι την 26η Ιουλίου που θα ξεκινήσουν επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οκτώ και σήμερα λοιπόν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα