Ολυμπιακοί Αγώνες: Αστυνομία και Ολυμπιακοί κύκλοι σε κάθε σημείο του Παρισιού

Πηνελόπη Γκιώνη
ολυ

bet365

Μία μέρα πιο κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία μέρα ακόμη που το Gazzetta βρέθηκε στην καρδιά του Παρισιού.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Το κέντρο τύπου σήμερα δεν δεχόταν δημοσιογράφους, φωτογράφους ή εθελοντές και κανείς πέρα από την ασφάλεια δεν θα είχε πρόσβαση. Συγκεκριμένα, όλοι οι χώροι και τα lockers του κέντρου θα ήταν ανοιχτά και προσβάσιμα για τους υπεύθυνους της ασφάλειας του κτηρίου, οι οποίοι θα έκαναν τον τελευταίο εξωνυχιστικό έλεγχο ασφαλείας πριν καταφτάσει το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων και φωτογράφων. Όπως σε όλες τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, η είσοδο και στο κέντρο τύπου απαιτεί έλεγχο τύπου αεροδρομίου αφού οι τσάντες περνούν από μηχανήματα σκαναρίσματος ώστε να ελέγχεται το περιεχόμενο ενώ σκανάρεται και κάθε μία διαπίστευση χωριστά.

ολυ

Παράλληλα, στο κέντρο της πόλης κινούνται παντού ομάδες αστυνομικών. Λόγω του ότι πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί, καθώς υπάρχουν αρένες, αστυνομικοί βρίσκονται σε κάθε δύσβατο σημείο ώστε να ενημερώνουν το κοινό για την απαγόρευση αλλά και την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

ολυ

Βέβαια, οι αστυνομικοί εδώ στην Γαλλία βρίσκονται στους δρόμους για κάθε πιθανό πρόβλημα όπως για παράδειγμα αυτό που είχε μία τουρίστρια με το ποδήλατό της. Το ποδήλατό της παρουσίασε κάποιο πρόβλημα, όσο βρισκόταν στον περιβάλλοντα χώρο του Grand Palais και οι αστυνομικοί τη βοήθησαν να το φτιάξει ώστε να συνεχίσει τη βόλτα της.

ολυ

Σε ορισμένα σημεία της πόλης, έχει τύχει να δούμε ανθρώπους των σωμάτων ασφαλείας οι οποίοι περπατούν με τα (μεγάλα) όπλα τους ανά χείρας όμως αυτή δεν είναι μια τόσο συχνή εικόνα για το Παρίσι. Φυσικά, ασφάλεια υπάρχει σε κάθε είσοδο και έξοδο των αρένων αλλά και των δημοφιλών μνημείων. Μάλιστα, ο Πύργος του Άιφελ, το Μουσείο του Λούβρου και άλλα τοπόσημα πλέον έχουν μόνο μία ανοιχτή είσοδο ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενη η είσοδος του κοινού.

Το Λούβρο έχει μια ολόκληρη έκθεση ειδικά αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον τίτλο “L’ Olympisme”, μέσα στην οποία κανείς μπορεί να ταξιδέψει στην ιστορία των Αγώνων. Ωστόσο, όλοι συνεχίζουν να συνωστίζονται μπροστά από τη γνωστή σε όλους μας Τζοκόντα (Μόνα Λίζα, πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι) με την ίδια να παρακολουθεί τους πάντες σε κάθε γωνιά της αίθουσας, με το ιδιαίτερο βλέμμα της.

ολυ

Την ίδια ώρα, όσο το μάτι συνηθίζει όλο και πιο πολύ στα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, εκπαιδεύεται και εντοπίζει ακόμη περισσότερα. Σήμερα, σε ένα εστιατόρια, είδαμε τον κύριο που μας πήρε την παραγγελία να φορά μία ποδιά που πάνω είχε τους Ολυμπιακούς κύκλους και έγραφε Paris 2024. Οι επίσημοι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκονται παντού, ακόμη και στις ποδιές των εργαζομένων.

ολυ

Βέβαια, και τα οχήματα της διοργάνωσης το… παρακάνουν αφού σήμερα κυκλοφορούσε στο κέντρο της πόλης το παρακάτω όχημα, το οποίο ήταν στολισμένο με αμέτρητους Φρύγους, τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

ολυ

Επτά και σήμερα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα