Ολυμπιακοί Αγώνες: Η αλήθεια για τα χάρτινα κρεβάτια του Ολυμπιακού Χωριού, η αυτοψία του Gazzetta

Πηνελόπη Γκιώνη
krevatia_olympiako_xvrio

bet365

Το Gazzetta επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού και έκανε αυτοψία στα δωμάτια για τα περίφημα χάρτινα κρεβάτια με το πλαστικό στρώμα, για τα οποία έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Η 23η Ιουλίου ήταν μία από τις μόλις δύο μέρες που η οργανωτική επιτροπή επέτρεπε στα διαπιστευμένα media να μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό του "Παρίσι 2024" και να κάνουν τουρ σε ολόκληρη την εγκατάσταση. Το Gazzetta ξεκίνησε το τουρ από τα πιο σημαντικά και έτσι έκανε αυτοψία στα περίφημα χάρτινα κρεβάτια με το πλαστικό στρώμα που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων.

κρεβ

Δεδομένου πως δεν επιτρέπεται σε κανέναν που δεν είναι μέλος κάποιας ολυμπιακής ομάδας να μπει στα δωμάτια των κτιρίων των χωρών, οι διοργανωτές έχουν δημιουργήσει ένα δωμάτιο - ρέπλικα του κανονικού ώστε να μπορούν οι περίεργοι -όπως εμείς- να το επισκέπτονται και να παίρνουν μία γεύση από το εσωτερικό των δωματίων. Το δωμάτιο είναι ακριβώς το ίδιο σε διαρρύθμιση και διακόσμηση αλλά και με ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό όπως όλα τα δωμάτια του Χωριού.

κρεβ

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς μπαίνοντας μέσα στο δωμάτιο είναι το μέγεθος αυτού, καθώς μιλάμε για έναν αρκετά μικρό χώρο ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει μετά βίας ένα άτομο. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα κομοδίνο, το κρεβάτι, μία κρεμάστρα, μια ραφιέρα, μια καρέκλα, ένας ανεμιστήρας και ένα πουφ με ένα πολύ μικρό σαλονάκι. Φυσικά, θελήσαμε να σηκώσουμε το πάπλωμα -το οποίο όλοι οι αθλητές μπορούν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας, ως ενθύμιο- για να δούμε με τα μάτια μας τα χάρτινα κρεβάτια.

κρεβ

Πράγματι, η βάση των κρεβατιών είναι από χαρτόνι (cardboard) και όσο παράδοξο κι αν φαίνεται είναι πέρα για πέρα σταθερά και στιβαρά. Για του λόγου το αληθές, ο υπεύθυνος της εταιρείας για τα κρεβάτια, χοροπήδησε πάνω στο κρεβάτι και μας κάλεσε να κάνουμε το ίδιο για να πιστέψουμε πως είναι 100% σταθερά. Και το κάναμε και πράγματι δεν κουνήθηκε τίποτα! Ηταν σαν να προσγειωνόμαστε στο πάτωμα. Και αυτό μάλλον είναι το κακό...

κρεβατια

Τα στρώματα των κρεβατιών είναι φτιαγμένα από 100% πλαστικό για λόγους ευκολότερης ανακύκλωσης, και κάθε πλευρά του στρώματος είναι είτε πιο μαλακή είτε πιο σκληρή είτε... εντελώς σκληρή. Βέβαια, αυτά τα επίπεδα έχουν διαφορά μάλλον μόνο όταν τα πιάνεις με το χέρι καθώς όταν ξαπλώσεις φαίνονται όλα αρκετά σκληρά.

κρεβατι

Τα κρεβάτια αυτά δεν είναι one size, όπως δεν είναι και οι αθλητές, και μπορούν να μεγαλώσουν είτε στο μήκος, είτε στο πάχος για να μπορέσουν να στηρίξουν από μικροκαμωμένες πρωταθλήτριες της ρυθμικής μέχρι και μεγαλόσωμους δίμετρους τζουντόκα. Όπως μας εγγυήθηκε ο Ιάπωνας υπεύθυνος, δεν υπάρχει κανένα μέγεθος που αυτά τα κρεβάτια να μην μπορούν να στηρίξουν.

κρεβα

Τώρα, μένει μόνο να ακούσουμε και την πλευρά της ελληνικής αποστολής το κυρίως μέρος της οποίας θα φτάσει στο Ολυμπιακό Χωριό την Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα