Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Ολυμπιακό Χωριό από μέσα, λίγες ώρες στο μέρος που μένουν οι σταρ του αθλητισμού

ολυ

bet365

Το Ολυμπιακό Χωριό είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο αλλά και μίντια που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το Gazzetta περιηγήθηκε στον χώρο που θα φιλοξενήσει την ελληνική ομάδα μέχρι και τις 12 Αυγούστου.

Αποστολή στο Παρίσι: Πηνελόπη Γκιώνη

Για κάποιον που δεν είναι τρελός φαν των Ολυμπιακών Αγώνων, το Ολυμπιακό Χωριό ίσως να του φανεί κάπως… βαρετό. Ωστόσο, μία βόλτα εκεί μέσα μπορεί να οδηγήσει στην πιο ονειρική συνάντηση αφού όλοι οι σταρ των Αγώνων συγκεντρώνονται εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες σταρ.

Με το Gazzetta επισκεφθήκαμε το Χωριό των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Σεν Ντενί.

Για να μπει κανείς στο Ολυμπιακό Χωριό, χρειάζεται να περιμένει λίγο καθώς γίνεται ειδικός έλεγχος ασφαλείας όπως είναι απόλυτα λογικό.

ολυ

Μετά τον έλεγχο, περνά από το κέντρο τύπου του Χωριού και εκεί ανταλλάσσει τη διαπίστευσή του με ένα περιβραχιόνιο, το οποίο πρέπει να φορά καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό.

ολυ

Από τις 25 Ιουλίου και μετά, κανένας δημοσιογράφος ή φωτογράφος δεν θα έχει δικαίωμα να περάσει στην περιοχή με τις κατοικίες των αθλητών/τριων αλλά θα μπορεί να παραμείνει στο λεγόμενο Plaza.

ολυ

Εκεί, είναι το σημείο συνάντησης μεταξύ των “έξω” και των “μέσα” ενώ θα είναι και ένα πολυσύχναστο σημείο για τα μέλη των αποστολών καθώς στο Plaza υπάρχει το σούπερ μάρκετ του χωριού αλλά και το κομμωτήριο! Το Ολυμπιακό Χωριό θα γίνει η κατοικία χιλιάδων αθλητών για μεγάλο διάστημα οπότε είναι πέρα για πέρα λογικό να υπάρχουν όλες οι ανέσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και έξτρα δραστηριότητες για τη διασκέδαση των αθλητών, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να βγάλουν τα δικά τους γραμματόσημα με τη φωτογραφία τους πάνω.

ολυ

Παράλληλα, στο Plaza υπάρχει και μία γιγαντοοθόνη στην οποία θα μεταδίδονται αγώνες ενώ μπροστά της υπάρχουν ροζ σεζλόν, με αποτέλεσμα η εικόνα να μοιάζει με θερινό σινεμά.

ολυ

Αφού περάσει κανείς στην κατοικήσιμη περιοχή, υπάρχει το Village Club. Καθίσματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του, σεζλόν και πουφ με χαλαρή μουσική αποτελούν το μέρος που θα χαλαρώσει κανείς πριν ή μετά τους αγώνες του.

ολυ

Παράλληλα, υπάρχει δωμάτιο με παιχνίδι τύπου Arcade.

ολυ

Ακριβώς δίπλα υπάρχει το Disconnection bubble (φούσκα αποσύνδεσης). Σε αυτό το δωμάτιο επικρατεί απόλυτη ησυχία ενώ υπάρχουν διάφορες γωνιές όπου ο καθένας μπορεί να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί. Μέσα σε αυτόν τον χώρο υπάρχουν καρέκλες μασάζ αλλά και ένας τοίχος στον οποίο μπορεί κανείς να ζωγραφίσει ενώ ο φωτισμός είναι πιο χαμηλός.

ολυ

Υπάρχουν παντού ποδήλατα, τα οποία μπορεί να πάρει ο καθένας και να μετακινηθεί με αυτά αλλά δεν μπορεί να περάσει από το έλεγχο οδηγώντας ένα ποδήλατο.

ολυ

Παράλληλα, κάθε κτήριο έχει ντυθεί στα χρώματα των εθνών που φιλοξενεί, με τις Ολυμπιακές επιτροπές να έχουν τοποθετήσει ορισμένα χαρακτηριστικά πράγματα των χωρών τους, όπως για παράδειγμα στο κτήριο της Δανίας που έξω από την είσοδο έχουν τοποθετηθεί lego.

ολυ

Αξιοσημείωτο είναι πως η ομάδα των ΗΠΑ έχει καταλάβει τρεισήμισι κτήρια ενώ οι δύο τελευταίοι όροφοι τους ενός κτηρίου ανήκουν στους αθλητές της Παλαιστίνης.

ολυ

Η Ελλάδα στο Ολυμπιακό Χωριό

ολυ

Κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα υπάρχουν διάφορα σημεία με νερό, καφέ ή αναψυκτικά δωρεάν για όλους τους αθλητές αλλά και καθίσματα. Ένα τέτοιο υπάρχει και ακριβώς έξω από το κτήριο της Ελλάδας.

ολυ

Το κτήριο της Ελλάδας είναι το δεύτερο στη σειρά, δίπλα σε αυτό της Γερμανίας, και εκεί θα κατοικήσουν μόνο Έλληνες αθλητές μιας και το οίκημα δεν το μοιράζονται με καμία άλλη ομάδα.

ολυ

Όπως φαίνεται, το κτήριο βρίσκεται σε ένα καλό σημείο πολύ κοντά στο Plaza και την αγορά και σχετικά κοντά στο εστιατόριο αλλά και το hub των λεωφορείων, από όπου θα μεταφέρονται οι αθλητές στις αρένες.

ολυ

Μέχρι και τις 23 Ιουλίου, στο κτήριο της Ελλάδας έμεναν ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Μαρία Σάκκαρη και ο Παναγιώτης Γκιώνης που μόλις είχαν φτάσει με τους προπονητές τους αλλά και η ομάδα της κωπηλασίας η οποία ήρθε… επίσκεψη και αποχώρησε, μιας και η αρένα της κωπηλασίας είναι μακριά και είναι προτιμότερο για εκείνους να μείνουν κοντά σε αυτή.

ολυ

Το κτήριο είναι όλο ντυμένο με ελληνικές σημαίες και το logo της ελληνικής αποστολής από την ΕΟΕ (ΤΕΑΜ HELLAS) με ανθρώπους της ΕΟΕ να βρίσκονται εδώ και περισσότερες από 10 μέρες στο Παρίσι για να στήσουν τα πάντα και να υποδεχθούν όλα τα μέλη της ομάδας.

Από τις 24 Ιουλίου το κτήριο θα γεμίσει με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα