Ολυμπιακοί Αγώνες: Έπεσε η αυλαία στο Παρίσι με την Τελετή Λήξης

Newsroom
ολυμπιακοι αγνωες

bet365

Με μεγάλες δόσεις από Ελλάδα, αλλά και Hollywood οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι πέρασαν στην ιστορία! Ο βωμός έσβησε, η σκυτάλη δόθηκε στο Λος Άντζελες και το ραντεβού μέσω... Τομ Κρουζ και Red Hot Chilli Peppers κλείστηκε σε 4 χρόνια!

Το Stade de France γέμισε με τους πρωταγωνιστές των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων και όλοι μαζί είπαν το αντίο σε μία ακόμη σπουδαία διοργάνωση, δίνοντας ραντεβού στο Λος Άντζελες.

Με τους Εμμανουήλ Καραλή και Ευαγγελία Πλατανιώτη να ξεκινούν την είσοδο των αθλητών στο Stade de France, όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων μπήκαν στο στάδιο και ξεκίνησε το πάρτι. Παράλληλα, έγινε η απονομή για τον μαραθώνιο γυναικών και έπειτα παρουσιάστηκαν τα τέσσερα νέα μέλη της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ.

Έπειτα, ξεκίνησε το σόου το οποίο τοποθετήθηκε πάνω σε έναν χάρτη της γης ο οποίος είχε στηθεί μέσα στο στάδιο. Χορευτές και ακροβάτες κατέκλυσαν τη σκηνή και χόρεψαν με τους Ολυμπιακούς κύκλους ενώ είδαμε και πιανίστα στον… αέρα, που έπαιζε τον Ύμνο του Απόλλωνα. Λίγο αργότερα οι Ολυμπιακοί κύκλοι σχηματίστηκαν στον αέρα μέσα στο Stade de France, όπου και παρέμειναν μέχρι το τέλος της Τελετής.

Μία πολύ ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν τοποθετήθηκε στη μέση της αρένας η ελληνική σημαία, υπό την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε η νίκη της Σαμοθράκης όσο ακουγόταν στα μεγάφωνα αφήγηση για τη γέννηση και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έπειτα, και λίγο πριν ξεκινήσει το πάρτι, οι αθλητές και οι αθλήτριες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σκηνής και έτσι όρμησαν και ανέβηκαν πάνω σε αυτή ενώ από τα μεγάφωνα τους ζητούσαν να κατέβουν. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά, με τους καλλιτέχνες να κάνουν κανονικά τις εμφανίσεις τους όσο αθλητές/τριες τους περιτριγύριζαν.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του Διευθυντή της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ, και του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, πριν παραδοθεί η σκυτάλη στους διοργανωτές των 34ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες το 2028. Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό πήρε τη σημαία και την παρέδωσε στη δήμαρχο του Λος Αντζελες, Κάρεν Μπας η οποία στη συνέχεια την έδωσε στην κορυφαία πρωταθλήτρια της ενόργανης, Σιμόν Μπάιλς και ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ από την HER.

Μετά… μπήκε στην αρένα ο σταρ του Hollywood Τομ Κρουζ από τον ουρανό, πήρε την Ολυμπιακή σημαία, ανέβηκε στη μηχανή του κι έφυγε! Ο ίδιος "μετέφερε" την Ολυμπιακή σημαία από το Παρίσι στο Λος Άντζελες, με βίντεο που έχουν γυριστεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και είδαμε τους Ολυμπιακούς κύκλους πάνω στο δημοφιλές σήμα του Hollywood.

Έπειτα, συνδεθήκαμε live με το Λος Άντζελες από όπου Red Hot Chilli Peppers, Billie Eilish και Snoop Dog τραγούδησαν και μας έδωσαν μία γεύση από όσα θα δούμε εκεί.

Ο Γάλλος σταρ της κολύμβησης, Λεόν Μαρσάν, μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο με τη φλόγα στα χέρια του και με τους πέντε εκπρόσωπους των ηπείρων και τον Τόμας Μπαχ, έσβησαν τη φλόγα.

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν πια στην Ιστορία και η νέα Ολυμπιάδα ξεκινά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, Photo by Arturo Holmes/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα