Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η είσοδος της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης στο Παρίσι

Newsroom
Η Ελλάδα στην τελετή έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων

bet365

Με σημαιοφόρους τον Μανώλη Στεφανουδάκη και τη Θεοδώρα Πασχαλίδου η ελληνική ομάδα παρέλασε στα Ηλύσια Πεδία στην Τελετή Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έτσι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η Τελετή Έναρξης δεν φιλοξενείαι σε στάδιο.

Ένα μήνα πριν η παρέλαση Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε στον Σηκουάνα, τώρα η παρέλαση των 4.400 αθλητών και αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, φιλοξενείται στα Ηλύσια Πεδία με κεντρικό σημείο της γιορτής την Πλατεία Κονκόρντ.

Ανάμεσά τους και η αποστολή της Ελλάδας, που ταξίδεψε στο Παρίσι με 37 αθλητές (24 άνδρες, 13 γυναίκες). Σημαιοφόροι της Ελλάδας ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού, Μανώλης Στεφανουδάκης και η Παραολυμπιονίκης του τζούντο Θεοδώρα Πασχαλίδου, που συνοδευόταν από τον σκύλο-οδηγό της.

Σε αντίθεση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες η παρέλαση των 168 χωρών γίνεται με αλφαβητική σειρά, η μόνη παραβίαση του πρωτοκόλλου, είναι ότι η Γαλλία θα παρελάσει τελευταία, πριν από την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οικοδέσποινες των μελλοντικών Παραολυμπιακών Αγώνων.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα