Βίκτωρας Πενταράς στο Gazzetta Cyprus: «Ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση θα έρθει όταν είναι η στιγμή»

Μανώλης Μακρόπουλος
ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ
Ο Βίκτωρας Πενταράς μιλάει στο Gazzetta Cyprus μετά την παρθενική του παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Έχοντας «πάρει» την 7η θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος, μιλά για την εμπειρία των αγώνων αλλά και το μέλλον του στο άθλημα.

Πραγματοποιώντας μια σπουδαία εμφάνιση, στην παρθενική του παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Βίκτωρας Πενταράς κατέλαβε το βράδυ της Τρίτης (3/9) την 7η θέση στον κόσμο, στο άλμα εις μήκος Τ37.

Ο 24 ετών παρά αθλητής μίλησε στο Gazzetta Cyprus σε μια... σύντομη αλλά περιεκτική κουβέντα για την εμπειρία του τουρνουά, τα άλματα και τον ίδιο τον αγώνα, καθώς και το μέλλον του.

Αρχικά, πως ήταν η εμπειρία των αγώνων, που είναι και οι πρώτοι σου σε τέτοιο επίπεδο;

«Το ταξίδι μου προς την Ολυμπιάδα δεν ήταν εύκολο, αλλά με την αποφασιστικότητα την θέληση και την σκληρή δουλειά κατάφερα να βρεθώ στο Παρίσι.

Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με γεμάτο κόσμο από όλες τις χώρες που μας εμψύχωναν συνεχώς. Η πρώτη εμφάνιση μου και η εμπειρία σε τέτοιο αγώνα ήταν μοναδική και είμαι περήφανος ότι ήμουν παρόν να εκπροσωπώ την χώρα μας την Κύπρο».

Θα ήθελα τώρα να μου πεις δυο λόγια για τον αγώνα. Πως κρίνεις τα άλματά σου, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, έχοντας κάνει 6μ. ; Τι πήγε καλά και τι όχι;

«Σίγουρα η σεζόν φέτος ήταν πολύ μακρά, όπου είχα και μερικούς τραυματισμούς που έμεινα και έξω από προπονήσεις. Η αλήθεια ο στόχος μου ήταν να ξεπεράσω τα 6 μέτρα αφού το ατομικό μου είναι 6.03. Σε αυτό τον αγώνα στο 1ο μου άλμα δεν πάτησα καν την βαλβίδα και το άλμα ήταν στα 5.88μ.

Άρα μπορώ να πω ότι τα άλματα πάνω από 6μ τα έχω απλά το άθλημα μας είναι πολύ τεχνικό που χρειάζεται ακρίβεια στην φόρα και στο πάτημα. Σε γενικές γραμμές απόλαυσα τον αγώνα και πραγματικά μου δίνει κίνητρο για την νέα σεζόν να δουλέψω ποιο σκληρά για τους αγώνες του χρόνου και με στόχο την Ολυμπιάδα στο Λος Άντζελες το 2028».

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη κουβέντα, ποιες είναι οι βλέψεις σου από εδώ και πέρα για τις επόμενες διοργανώσεις;

«Ο στόχος δεν αλλάζει, από μικρός έχω θέσει το πήχη ψηλά και προπονούμαι όλη μου την ζωή για αυτό που αγαπάω και αυτό οφείλεται στην οικογένεια μου που είναι το μεγαλύτερο στήριγμα.

Αυτό που θέλω είναι να ξεπερνάω καθημερινά τον εαυτό μου και να γίνομαι καλύτερος σε κάθε αγώνα και σίγουρα ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, που αυτό θα έρθει όταν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα