Άρης: Κάθε γκολ του Ζαμόρα είναι… μήνυμα νίκης

Άρης: Κάθε γκολ του Ζαμόρα είναι… μήνυμα νίκης

Ο Ζαμόρα

bet365

Ο Άλβαρο Ζαμόρα αποτελεί σημείο αναφοράς την επιθετική λειτουργία του Άρη ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του νικά κάθε φορά που ο ίδιος βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Κοσταρικανός επιθετικός δεν διεκδικεί τον τίτλο του δεινού εκτελεστή με τον απολογισμό των τεσσάρων τερμάτων στην πορεία της αγωνιστικής περιόδου. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Άρης εξασφαλίζει βαθμούς νίκης όταν ο ίδιος σκοράρει. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη Λεωφόρο όπου σημείωσε το γκολ το οποίο έκρινε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Είχε σκοράρει επίσης στη νίκη (3-2) επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης», στην αντίστοιχη με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο εμφατικό πέρασμα (0-4) από το Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Συνολικά στη σεζόν, χρησιμοποιήθηκε δώδεκα φορές στο αρχικό σχήμα και ο λόγος ίσως να βρίσκεται στο γεγονός ότι ακόμη και ο ίδιος αναζητεί τη θέση που του ταιριάζει περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του δεύτερου επιθετικού «κουμπώνει» καλύτερα στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του αλλά από τον περασμένο Γενάρη και μετά ο Άρης παίζει με δημιουργό είτε τον Μανού Γκαρθία είτε τον Γιάννη Φετφατζίδη πίσω από τον βασικό φορ, συνήθως τον Λορέν Μορόν. Αν κανείς ρίξει μια ματιά στις θέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου θα διαπιστώσει τους πειραματισμούς και του Άκη Μάντζιου καθώς ο 22χρονος έχει αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, ως αριστερός winger, ως δεύτερος επιθετικός αλλά και μια φορά ως μέσος. Προφανώς ο έμπειρος τεχνικός αναζήτησε τρόπους για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του ποδοσφαιριστή κι έχοντας διαπιστώσει ότι ο Άλβαρο Ζαμόρα είναι παίκτης ο οποίος αρέσκεται να κινείται στον χώρο. Αυτό φάνηκε εξάλλου και στη Λεωφόρο.

Ο Ζαμόρα

Εκεί ήταν η πέμπτη φορά που χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης σε ξεκίνημα αγώνα. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες με Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό αλλά και τη Νίκη Βόλου στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας. Κατά το sofascore, το προχθεσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το καλύτερο φετινό του καθώς πέραν του τέρματος που σημείωσε, είχε τακτική συνέπεια, κερδισμένες μονομαχίες και δύο ακόμη καθαρές φάσεις για να σκοράρει. Η πρώτη προήλθε από το λάθος του Ντραγκόφσκι και ο Κοσταρικανός βιάστηκε να πάει σε τελική προσπάθεια και στη δεύτερη έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Συνολικά έχει διαπιστωθεί ότι προσαρμόζεται καλύτερα στον ρόλο του δεύτερου επιθετικού είτε του παίκτη στην κορυφή της επίθεσης και σε παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του εστιάζει στην transition επίθεση λόγω της ταχύτητάς του, ίσως, της συνήθειας του να επιλέγει τη γρήγορη εκτέλεση. Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης δεν διακρίνεται για τη συνέπειά του σε κάτι που απαιτεί ο προπονητής του από τους ακραίους επιθετικούς, την παροχή βοηθειών στους full back της πλευράς. Γι’ αυτόν τον λόγο καθιερώθηκε ο Κίκε Σαβέριο στην αριστερή πλευρά, παρότι ο τελευταίος δεν εμφανίζεται τόσο δημιουργικός στα τελευταία παιχνίδια.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα