Μετά τη «10η Εντολή» έρχεται η «Αλίκη στη χώρα των πτωμάτων»: Έτσι επιστρέφει ο Κοκκινόπουλος στην τηλεόραση (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μετά τη «10η Εντολή» έρχεται η «Αλίκη στη χώρα των πτωμάτων»: Έτσι επιστρέφει ο Κοκκινόπουλος στην τηλεόραση (vid)
Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε για το νέο σήριαλ που ετοιμάζει αλλά και για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα.

Ο σκηνοθέτης, Πάνος Κοκκινόπουλος, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο αγαπημένος σκηνοθέτης μίλησε για το νέο σήριαλ που ετοιμάζει αλλά και για τις γυναικοκτονίες που έχουν ταρακουνήσει την ελληνική κοινωνία.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο ασχολήθηκε με εγκληματικές ιστορίες, ανταποκρίθηκε λέγοντας: «Μας δόθηκε πολύ παλιά επί ANT1. το 1992, να κάνουμε την ανατομία ενός εγκλήματος που ήταν πραγματικές ιστορίες, διαφοροποιημένες, ώστε να μην φωτογραφίσουμε, αλλά σαν αυτοτελείς ιστορίες. Αυτό συνεχίστηκε μετά με τον "3ο Νόμο", την "10η εντολή" και το "Ου φονεύσεις", με διάφορα διαλειμματα. 30 χρόνια με αυτά τα πράγματα ασχολούμαι».

Ο σκηνοθέτης μίλησε και για τις γυναικοκτονίες: «Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους, είναι πολύ απλό. Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν τότε αλλά γινόντουσαν λιγότερες. Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες. Παντρευόντουσαν άνδρες που δεν τους αγαπούσαν, οι άντρες επίσης παντρευόντουσαν γυναίκες που δεν αγαπούσαν. Τις έβαζαν να δουλεύουν, τις έδερναν, τις έσπαγαν στο ξύλο. Η γυναίκα ήταν υποταγμένη και δεν μπορούσε να αντιδράσει, γιατί αν έφευγε δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Τώρα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, δουλεύουν, έχουν άποψη, κάτι που είναι πολύ καλό. Όταν πουν "Όχι" σε έναν άνδρα που την θεωρεί κτήμα του, την δέρνει και την σκοτώνει. Οι γυναίκες έχουν αλλάξει, οι άνδρες έχουν μείνει ίδιοι».

Ο κ. Κοκκινόπουλος τοποθετήθηκε για τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων: «Παλιά θυμάμαι τα ταξί, όταν συνόδευαν μια γυναίκα σταμάταγε και περίμενε η κοπέλα να μπει στο σπίτι».

Τέλος μίλησε και για την τηλεοπτική του επιστροφή. «Είναι μια μίνι σειρά, οκτώ κεφαλαίων που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ που λέγεται «Μισό παιδί» και η άλλη σειρά θα λέγεται είτε "Αλίκη στη σκοτεινή πόλη" ή "Αλίκη στη χώρα των πρωμάτων".