Αν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το Κύπελλο, ο «Γολγοθάς» του ξεκινάει πριν τελειώσει το Euro!

Άρης - Παναθηναϊκός

bet365

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στις 11 Ιουλίου, έχοντας να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Τίποτα δεν είναι τόσο κακό, που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο λέει ο σοφός λαός και δεν έχει άδικο. Το παραπάνω ρητό ταιριάζει «γάντι» στον Παναθηναϊκό τούτη την χρονική στιγμή. Και αυτό διότι οι πράσινοι το βράδυ της Κυριακής «πυροβολώντας τα πόδια τους», απώλεσαν κάθε πιθανότητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των Play Off. Τελειώνει, όμως, η σεζόν για το τριφύλλι; Όχι. Οι πράσινοι καλούνται στα τρία ματς που απομένουν, να αποφύγουν την τέταρτη θέση και να κατακτήσουν το Κύπελλο.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό το τελευταίο. Έχοντας ως δεδομένο πλέον ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και άρα δεν θα συμμετάσχει στα προκριματικά του επόμενου UEFA Champions League, μπορούμε να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με τα σενάρια του «πράσινου» καλοκαιριού.

Παναθηναϊκός - Άρης: Το Κύπελλο και η Ευρώπη

Εφόσον, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός τα καταφέρει απέναντι στον Άρη στον τελικό του Κυπέλλου, θα πάρει στα χέρια του το μοναδικό εισιτήριο που δικαιούται η χώρα μας για τα προκριματικά του UEFA Europa League. Ως εδώ, όλα καλά. Το ζήτημα έχει να κάνει με το ότι οι πράσινοι θα ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια από τον πρώτο προκριματικό και συγκεκριμένα θα δώσουν το πρώτο τους ματς στις 11 Ιουλίου. Πριν, δηλαδή, ακόμα ολοκληρωθεί το Euro στα γήπεδα της Γερμανίας. Πέμπτη θα ριχτεί ο Παναθηναϊκός στην «μάχη» και λίγες μέρες αργότερα (Κυριακή) θα διεξαχθεί ο τελικός του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πράσινοι θα πρέπει στα μέσα του Ιουνίου να έχουν ξεκινήσει την καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Και αντιλαμβάνεται κανείς πως για μία ομάδα που αυτή την στιγμή έχει ουκ ολίγα ερωτηματικά ενόψει της νέας σεζόν, δεν είναι μία καθόλου εύκολη συνθήκη για να την διαχειριστεί.

Ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια ποιος θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκό την προσεχή περίοδο, αλλά και ποιοι παίκτες από το σημερινό ρόστερ θα παραμείνουν. Με βάση, όμως, τα σημερινά δεδομένα, οι πράσινοι θα έχουν στο Euro τους τρεις Σλοβένους (Βέρμπιτς, Σπόραρ, Τσέριν), τους τρεις Σέρβους (Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς, Τζούρισιτς), πιθανότατα έναν Πολωνό (Ντραγκόφσκι) και ίσως έναν Τούρκο (Ακαϊντίν). Επιπλέον, οι Έλληνες διεθνείς (Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Ζέκα) θα έχουν μίνιμουμ ένα φιλικό (κόντρα στην Γερμανία) στις 7 Ιουνίου. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι στις 11 Ιουλίου που θα ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός την ευρωπαϊκή του περιπέτεια, είτε θα έχει απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, είτε αυτοί δεν θα έχουν προλάβει να κάνουν καθόλου διακοπές.

Οι αντίπαλοι για το Europa League

Για να φτάσει το τριφύλλι στη league phase του UEFA Europa League, θα χρειαστεί να περάσει από τέσσερις προκριματικούς γύρους. Στον πρώτο θα βρει δεδομένα απέναντί του ομάδα κυπελλούχο, από ένα όχι και τόσο δυνατό πρωτάθλημα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το έργο του θα είναι απαραίτητα εύκολο. Μαζί με το τριφύλλι, στην κληρωτίδα θα μπουν, μεταξύ άλλων, οι κυπελλούχοι της Δανίας, της Κροατίας, του Ισραήλ, της Πολωνίας και φυσικά χωρών που βρίσκονται κάτω από την 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός χάσει το Κύπελλο από τον Άρη και φυσικά αποφύγει την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, θα συμμετάσχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League και θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στις 25 Ιουλίου. Όπως, δηλαδή, έγινε και το καλοκαίρι του 2023 κόντρα στην Ντνίπρο. Θα έχει, έτσι, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ανασυνταχθεί και να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν. Θα έχει χάσει, όμως, την «δεύτερη ευκαιρία».

Τι σημαίνει αυτό; Αν οι πράσινοι δεν τα καταφέρουν σε κάποιον από τους προκριματικούς του UEFA Europa League, θα «υποβιβαστούν» στον επόμενο προκριματικό του UEFA Conference League. Αν, όμως, ξεκινήσουν από την τρίτη τη τάξει διοργάνωση, ενδεχόμενος αποκλεισμός θα σημάνει και την πρόωρη ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού ταξιδιού.

Κλείνοντας, πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω σχετικά με το ευρωπαϊκό μονοπάτι, ισχύουν και για τον Άρη σε περίπτωση που αυτός κατακτήσει το Κύπελλο. Ωστόσο, για τους κίτρινους είναι διαφορετικά τα δεδομένα του ρόστερ αλλά και του αριθμού των παικτών που θα έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα