“Μεγάλωσε” τόσο, που έγινε ηγέτης σε έναν “τελικό” του ΠΑΟΚ

“Μεγάλωσε” τόσο, που έγινε ηγέτης σε έναν “τελικό” του ΠΑΟΚ

“Μεγάλωσε” τόσο, που έγινε ηγέτης σε έναν “τελικό” του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την εμφάνιση του Γιάννη Κωνσταντέλια απέναντι στην ΑΕΚ.

Μέχρι την περασμένη Κυριακή ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είχε αφήσει, αν είχε αφήσει, μόνο ένα ερώτημα αναπάντητο στη συζήτηση που είναι σχετική με το αν έχει ολοκληρώσει το “πακέτο” για να κάνει την διαφορά στο κορυφαίο επίπεδο. Η αναπάντητη ερώτηση ήταν σχετική με το αν έχει τον χαρακτήρα, το μέταλλο, τα “κότσια" για να παίρνει ευθύνες και να γίνεται αποφασιστικός στα μεγάλα παιχνίδια. Προφανώς δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 21χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός έκανε την διαφορά σε ένα σημαντικό παιχνίδι. Δεδομένου όμως του οριακού χαρακτήρα που είχε για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι με την ΑΕΚ αλλά και της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία είχαν βρεθεί οι ποδοσφαιριστές του μετά από την απώλεια βαθμών στην Λαμία, η εμφάνιση του Κωνσταντέλια σε αυτό το ματς τοποθετείται στις highlight στιγμές που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι πλέον “έτοιμος”.

Στα περσινά Play off ο Κωνσταντέλιας δεν είχε καταφέρει να γίνει αποφασιστικός για τον ΠΑΟΚ. Στην διάρκεια της τρέχουσας σεζόν όμως έδειξε από την αρχή ότι “μεγαλώνει” και παίρνει περισσότερες ευθύνες μέσα στο παιχνίδι σε καθοριστικές στιγμές, “αναγκάζοντας” τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναφερθεί δημοσίως σε αυτό νωρίς στη σεζόν. Στο ίδιο διάστημα είχε αναφερθεί και στην ανάγκη που ο ίδιος αντιλαμβάνεται για την διαχείριση του Κωνσταντέλια προκειμένου να τον προστατεύει και να τον βοηθά να ωριμάζει χωρίς τον εκνευρισμό και το στρες που προκαλεί η πίεση των αυξημένων προσδοκιών. Πιθανόν αυτό να είναι και ένα μέρος της εξήγησης για την επιλογή του Ρουμάνου προπονητή να τον αφήνει αρκετές φορές στον πάγκο στην διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, δηλαδή ακόμη και σε στιγμές που εκείνος δεν ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς και ιώσεις.

Και φτάσαμε σε ένα ματς απολύτως αποφασιστικής σημασίας για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο. Και εκεί, σε μια κρίσιμη και δύσκολη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε ένας “κλινικός” στις εκτελέσεις Κωνσταντέλιας (3 εκτελέσεις, όλες στην εστία), που είχε ουσία στην συντριπτική πλειονότητα των ενεργειών του. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στους πανηγυρισμούς των γκολ ο Κωνσταντέλιας δεν ήταν τούτη τη φορά μόνο το παιδί που επιθυμεί και επιδιώκει να χαίρεται το παιχνίδι, δηλαδή το γελαστό παιδί που είδαμε μετά από την λήξη. Ήταν κάποιος που “φώναζε” προς την κερκίδα και προς τους συμπαίκτες του ότι θέλει να νικήσει στο ματς. Κάποιος που μετέδιδε πάθος και αποφασιστικότητα σε έναν “τελικό”. Πιθανόν έτσι να εξηγείται ότι ήταν ο MVP του ματς στο μυαλό των συμπαικτών του. Η έτσι να εξηγείται ότι ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε αυτό ως το κορυφαίο παιχνίδι του Κωνσταντέλια.

Μέχρι εδώ, ο Κωνσταντέλιας δεν είχε υπάρξει ηγέτης στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν αυτός που παρέσυρε τους υπόλοιπους. Τούτη ήταν η πρώτη φορά, τουλάχιστον σε μεγάλο παιχνίδι, που ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έβγαλε τέτοιο χαρακτήρα. Και αυτό ήταν ένα πολύ καθαρό σημάδι ότι “μεγαλώνει”.

Είναι πολύ νωρίς για να ξέρει κανείς τι σκοπεύουν να κάνουν το ερχόμενο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ και ο Κωνσταντέλιας - δηλαδή αν θα συνεχίσουν μαζί ή αν θα φτάσουν στην απόφαση, εφόσον παρουσιαστεί μια δελεαστική για όλους πρόταση, ότι είναι η στιγμή να μεταναστεύσει. Αφήνοντάς τη λοιπόν στην άκρη αυτή την πτυχή της υπόθεσης, στη δεδομένη στιγμή ο Κωνσταντέλιας μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ να γίνει ηγέτης στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Και συγχρόνως πιο έτοιμος ποτέ για να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.