Mazda CX-80: Το νέο μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων (vid)

Mazda CX-80: Το νέο μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Mazda CX-80: Το νέο μεγάλο SUV με τρεις σειρές καθισμάτων (vid)
Χώροι, πολυτέλεια και ασφάλεια στο CX-80, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το φθινόπωρο.

Μετά το CX-60, το νέο CX-80 «γεμίζει» τη γκάμα της Mazda στο άνω άκρο. Το μεγάλο SUV, με μήκος κοντά στα 5 μέτρα, θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της ιαπωνικής μάρκας στην αγορά της Ευρώπης. Το βιβλίο παραγγελιών θα ανοίξει τον Μάιο και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φθάσουν στις εκθέσεις Mazda το φθινόπωρο.

Οπτικά, το CX-80 εκφράζει την τελευταία εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, με μινιμαλιστική προσέγγιση τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα των επιβατών. Βέβαια η πολυτέλεια δεν απουσιάζει, καθώς τα υλικά και οι επενδύσεις εκπέμπουν αυτή την αίσθηση. Στην τρίτη σειρά υπάρχουν δύο καθίσματα, ενώ στη δεύτερη δίνεται η δυνατότητα τριών επιλογών, μία εκ των οποίων είναι δύο ανεξάρτητα καθίσματα με κεντρική κονσόλα ανάμεσά τους.

Mazda CX-80

Τεχνολογίες τελευταίας γενιάς κάνουν την εμφάνισή τους στο Mazda CX-80, όπως ο φωνητικός βοηθός Alexa, η πλοήγηση με υπηρεσίες τόσο online όσο και offline, το σύστημα Trailer Hitch View που κατευθύνει τον οδηγό μέσω της κεντρικής οθόνης για να συνδέσει το αυτοκίνητο με το τρέιλερ.

Κατά το λανσάρισμά του, το CX-80 θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές κινητήρων:

  • Η έκδοση e-Skyactiv PHEV συνδυάζει βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ, για συνδυαστική ισχύ 327 ίππων και ροπή 500 Nm. Η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 6,8 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα είναι 195 χλμ/ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει τα 60 χλμ., με μέση κατανάλωση 1,6 λ/100 χλμ. και εκπομπές CO2 στα 36 γρ/χλμ.
  • Η e-Skyactiv D φέρει εξακύλινδρο σε σειρά diesel, με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Η μέγιστη ισχύς είναι 254 ίπποι, το 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 8,4 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 219 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 5,7-5,8 λ/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 148-151 γρ/χλμ.

Mazda CX-80

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης i-Activ All-Wheel Drive.

Τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας αναμένεται να εξασφαλίσουν στο CX-80 τα 5 αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP. Ανάμεσά τους το Cruising & Traffic Support (CTS) που αποτελεί τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Mazda CX-80

Photo Credits: Mazda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!