F1 – G-Force, undercut, lock-up: Ο Ράσελ εξηγεί την ορολογία με 5 λέξεις (vid)

Γιάννης Δανιγγέλης
F1 – G-Force, undercut, lock-up: Ο Ράσελ εξηγεί την ορολογία με 5 λέξεις (vid)
Ο οδηγός της Mercedes F1 προσπαθεί να εξηγήσει την «καθομιλουμένη» της Formula 1, χρησιμοποιώντας μόνο 5 λέξεις για τον κάθε όρο.

Ο οδηγός της Mercedes F1, Τζορτζ Ράσελ, προσπαθεί σε ένα βίντεο στο YouTube της ομάδας του να εξηγήσει ορισμένες ορολογίες που χρησιμοποιούν συχνά στη Formula 1. Ο Βρετανός στο βιντεάκι έχει μπροστά του κάποιες κάρτες στις οποίες πάνω είναι γραμμένες οι ορολογίες και η ομάδα του έχει δώσει ένα όριο 5 λέξεων για να περιγράψει περιληπτικά την κάθε μία. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς περιγράφει ο Ράσελ τις ορολογίες...

«Υποστροφή (understeer): Τα μπροστινά ελαστικά γλιστρούν. Υπερστροφή (oversteer): Τα πίσω ελαστικά γλιστρούν. G-Force: Σου ξεκολλάει το κεφάλι. Φθορά ελαστικών (degradation) : Τα ελαστικά γίνονται πιο αργά. Lock-up: Τα μπροστινά ελαστικά βγάζουν καπνούς. Undercut: Όταν κάνεις pitstop πριν τον αντίπαλο σου. Όταν δηλαδή μπαίνεις στα pit πιο νωρίς για να βγεις μπροστά του αργότερα. Parc Ferme: Αυτό θα ήταν... Τεχνικοί έλεγχοι για το μονοθέσιο. Αεροδυναμική: Σπρώχνει το μονοθέσιο στο έδαφος. Και τέλος... Traction: Πρόσφυση ελαστικού υπό επιτάχυνση».

Ο Ράσελ βρίσκεται στην 7η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με 33 βαθμούς. Η Formula 1 επιστρέφει αυτό το τριήμερο (3-5 Μαΐου) με το Grand Prix Μαϊάμι, τον 6ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Photo credits: @MercedesAMGF1/ Χ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!