4 λεπτά με το νέο Ford Kuga (vid)

4 λεπτά με το νέο Ford Kuga (vid)

4 λεπτά με το νέο Ford Kuga (vid)
Η Ford μας παρουσιάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του ανανεωμένου Kuga σε ένα σύντομο βίντεο.

Το ανανεωμένο Ford Kuga είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελίες σε όλη την Ευρώπη. Τα πρώτα Kuga αναμένονται να φτάσουν στην Ελλάδα στα μέσα Ιουνίου. Το μοντέλο της Ford εισάγει μια νέα σχεδίαση τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών, με κάθε έκδοση να προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά. Για πρώτα φορά επίσης λανσάρεται και η έκδοση Active η οποία ξεχωρίζει για το στιβαρό στυλ, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις τεχνικές αναβαθμίσεις.

Στο νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid ο βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ο ηλεκτρικός κινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 των kWh αποδίδουν συνδυαστικά 243 ίππους, εξασφαλίζοντας κορυφαίες επιδόσεις και απαράμιλλα επίπεδα οικονομίας καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας. Την ίδια στιγμή, οι πιστοποιημένες εκπομπές C02 είναι μόλις 21 γρ/χλμ. και η κατανάλωση καυσίμου 0,9 λ/100 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται σε 68 χλμ. Ταυτόχρονα, το νέο Ford Kuga Plug-In Hybrid εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 200 χλμ/ώρα.

Ford Kuga

Νέος σχεδιασμός

Το νέο Kuga απέκτησε πιο ελκυστική εμπρός, με την τολμηρή σχεδίαση της μάσκας να πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και καταλήγει απρόσκοπτα στους νέους full LED προβολείς του νέου Ford Kuga. Το μπλε οβάλ σήμα της Ford δεσπόζει τώρα σε περίοπτη θέση στο κέντρο της μάσκας, ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης το φουσκωμένο καπό και οι έντονες ακμές του, που τονίζουν τη δύναμη του Kuga. Η νέα σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που θυμίζει ανεστραμμένο μπαστούνι του χόκεϊ συμπληρώνει τη συνολική αισθητική των προβολέων, ενώ η χαρακτηριστική πινελιά στο πίσω μέρος του νέου Kuga είναι ένα προστατευτικό στοιχείο χαμηλά στον προφυλακτήρα στο χρώμα του πάγου. Ο νέος διαχύτης αέρα και η απουσία λαβής για την πίσω πόρτα ολοκληρώνουν την απέριττη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση του πίσω μέρους.

Ford Kuga

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό, το νέο Ford Kuga διαθέτει βελτιωμένη λειτουργικότητα και πιο απέριττη διάταξη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες ένα πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 τελευταίας γενιάς είναι στάνταρ και περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως πλοήγηση συνδεδεμένη στο cloud και φωνητικό έλεγχο με κατανόηση φυσικής γλώσσας. Όλα υποστηρίζονται από μια κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών με οριζόντιο προσανατολισμό, που επιτρέπει ασύρματη ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto. Η κεντρική οθόνη με οριζόντια διάταξη υποστηρίζεται από έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις νέου Kuga. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του οδηγού. Παρέχει μοναδικές θεματικές ενδείξεις. ανάλογα με το επιλεγμένο drive mode, ενώ σημαντικές πληροφορίες, όπως οι τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού, προβάλλονται πιο έντονα όταν ενεργοποιούνται.

Ford Kuga

Ακολουθεί το 4λεπτο βίντεο της Ford:

Photo credits: Ford Motor Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!