Πρώτο ματς η Εθνική ανδρών με την Ολλανδία για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2025

Πρώτο ματς η Εθνική ανδρών με την Ολλανδία για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2025

bet365

Η εθνική ομάδα ανδρών υποδέχεται την Ολλανδία στην Κοζάνη, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που δίνουν θέση στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2025.

H εθνική ομάδα στις 16 Οκτωβρίου 2022 νικούσε την Ολλανδία στη Χαλκίδα, σε μια σημαντική νίκη, που αποτέλεσε οδηγό για την πρόκριση στο Euro 2024.

Tώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει απέναντί του ξανά την Ολλανδία, αυτή τη φορά σε μια μεγαλύτερη πρόκληση, μια θέση στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2025, που θα γίνει από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία.

Η εθνική ομάδα φιλοξενεί την Ολλανδία την Τετάρτη (8/5,17:15, ΕΡΤ3) στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια για τα μπαράζ πρόκρισης, με τον επαναληπτικό να έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Αϊντχόφεν την Κυριακή 12 Μαΐου (17:00).

Στο στρατόπεδο της ελληνικής ομάδας γνωρίζουν τη διακυβεύεται σε αυτούς τους δύο αγώνες, αφού η Εθνική Ανδρών συμμετείχε για τελευταία φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το μακρινό 2005 (Τυνησία) και το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο, ώστε να βρεθεί και πάλι το ελληνικό χάντμπολ μετά από 20 χρόνια στη μεγάλη παγκόσμια γιορτή του αθλήματος.

Πλούσια είναι η παράδοση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ολλανδία, αφού αυτό θα είναι το 13ο επίσημο παιχνίδι τους σε επίπεδο ανδρών. Στα 12 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί η Ολλανδία προηγείται 6-5 στις νίκες, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που δύσκολα σπάνε οι έδρες. Η Ολλανδία σε 6 εντός έδρας ματς έχει 5 νίκες- μία ισοπαλία, ενώ η Ελλάδα εντός έδρας σε 6 παιχνίδια έχει 5 νίκες και μόλις μία ήττα.

«Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε μία ομάδα που τη γνωρίζουμε και ξέρουμε την ποιότητα που έχει. Από κει και πέρα εμείς έχουμε κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία, έχουμε αναλύσει τους μεταξύ μας αγώνες και τα πρόσφατα παιχνίδια που έχουν δώσει και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τη νίκη στο πρώτο ματς και να τα παίξουμε όλα για όλα στην Ολλανδία. Αυτή την πρόκριση την έχει ανάγκη όλο το ελληνικό χάντμπολ, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε το σερί των προκρίσεων» δήλωσε στο γραφεί Τύπου της ΟΧΕ, ο Πέτρος Κανδύλας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό με στόχο να γεμίσει το γήπεδο και ο κόσμος να αποτελέσει τον 8ο παίκτη της εθνικής ομάδας.

Η κινητοποίηση του αθλήματος, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Πολλές ομάδες ετοιμάζουν ημερήσιες εκδρομές, ενώ η ΕΑΠ/ΟΧΕ θα διοργανώσει (09:30-14:00) αναπτυξιακό τουρνουά κατηγορίας Παμπαίδων Β'- Παγκορασίδων Β' στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης με τη συμμετοχή 8 σωματείων και 150 παιδιών: Παμπαίδες Β': Φοίβος Συκεών, Φέρωνας Βέροιας, Αμύντας Αμυνταίου, Ζαφειράκης Νάουσας
Παγκορασίδες Β': Εθνικός Κοζάνης, Φίλιππος Βέροιας, Πανελλήνιος Νεάπολης Συκεών, ΑΕΣΧ Πυλαίας. Μετά το τέλος του τουρνουά τα παιδιά που θα συμμετέχουν μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Η Ολλανδία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος με συνεχή παρουσία σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Ήταν 12η στο EURO 2024 της Γερμανίας, 14η στο Παγκόσμιο του 2023 και 10η στο EURO 2022.

Οι περισσότεροι αθλητές της αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου τη γερμανική Μπουντεσλίγκα, ενώ ο αρχηγός και μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο πλέι μέικερ Λουκ Στάινς (110 συμμετοχές/311 γκολ) που αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας αναδειχθεί τρεις συνεχόμενες χρονιές MVP της γαλλικής λίγκας.


@Photo credits: INTIME, Κώστας Καρατζάς
 

Τελευταία Νέα