Άμυαλοι νεαροί πέταξαν δεκάδες σκουπίδια στον ωκεανό: Το βίντεο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

Επιμέλεια: Newsroom
Άμυαλοι νεαροί πέταξαν δεκάδες σκουπίδια στον ωκεανό: Το βίντεο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις
Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι στη Φλόριντα μετά από βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει νεαρούς να πετάνε δεκάδες σκουπίδια στον ωκεανό.

Οι ντόπιοι στη Φλόριντα είναι εξοργισμένοι μετά τον εντοπισμό μιας ομάδας νεαρών που πιάστηκαν να πετούν μεγάλους κάδους απορριμμάτων γεμάτους με σκουπίδια στον ωκεανό, προκαλώντας την οργή τόσο των κατοίκων όσων και των αρχών.

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του ετήσιου Boca Bash, μιας δημοφιλούς εκδήλωσης για τις ανοιξιάτικες διακοπές που προσελκύει χιλιάδες διασκεδαστές στις ακτές της Φλόριντα. Το βίντεο που μοιράστηκε στο διαδίκτυο κατέγραψε τους θρασύτατους παρτάκηδες να αδειάζουν τα σκουπίδια από το σκάφος τους απευθείας στα ανοιχτά νερά, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πράξεών τους.

«Σε εξοργίζει πραγματικά να βλέπεις να πετάει κάποιος τόσα σκουπίδια στον ωκεανό», εξέφρασε ο κάτοικος της περιοχής σε συνέντευξή του στο WSVN.

Η απρόσεκτη πράξη της ρύπανσης έχει προκαλέσει ευρεία καταδίκη και προκάλεσε την ταχεία δράση των αρχών. Η τοπική αστυνομία, μαζί με την Επιτροπή Προστασίας της Άγριας Ζωής και των Ψαριών της Φλόριντα, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, υποσχόμενοι να καταστήσουν τους υπεύθυνους υπεύθυνους για τις πράξεις τους.

Η απερίσκεπτη συμπεριφορά που επέδειξαν οι νεαροί όχι μόνο αμαύρωσε τη φυσική ομορφιά των ακτών της Φλόριντα, αλλά αποτέλεσε επίσης απειλή για τη θαλάσσια ζωή και τα οικοσυστήματα. Η απόρριψη σκουπιδιών στον ωκεανό όχι μόνο μολύνει το νερό αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τα θαλάσσια ζώα που μπερδεύουν τα σκουπίδια με τροφή ή μπλέκονται σε αυτά.