Ραντούλιτσα: Ο Σέρβος σέντερ αναγεννήθηκε στo Μαρούσι

Ραντούλιτσα: Ο Σέρβος σέντερ αναγεννήθηκε στo Μαρούσι

Newsroom
.

bet365

Το Μαρούσι έχει σφιχταγκαλιάσει την παραμονή στη Stoiximan Basket League και το οφείλει εν πολλοίς στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος έχει κουβαλήσει τους «κιτρινόμαυρους» και βρήκε ξανά τον εαυτό του στα βόρεια προάστια.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα όσον αφορά τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και την παρουσία του Σέρβου σέντερ στο Μαρούσι τους τελευταίους μήνες. «Ο Ραντούλιτσα είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για συμπαίκτης» εξήγησε ο Έλληνας γκαρντ μετά την πρόσφατη νίκη επί του Άρη στο Παλέ για τον 36χρονο σέντερ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι άφησε πίσω του τον Ερυθρό Αστέρα και τη EuroLeague για να υπογράψει στο Μαρούσι που είχε επιστρέψει στη Stoiximan Basket League έπειτα από 11 χρόνια. Η ομάδα των βορείων προαστίων μπορεί και... αναπνέει καλύτερα μετά την κομβική νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας και το οφείλει εν πολλοίς στον «Μίρο», ο οποίος έχει βρει το καταφύγιό του στο κλειστό του Αγίου Θωμά, κουβαλώντας μαζί τις κινήσεις του στο ποστ.

Ένιωσε ξανά σημαντικός

Το Μαρούσι έκανε θόρυβο τον περασμένο Σεπτέμβριο με την απόκτηση του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, φέρνοντας στα βόρεια προάστια ένα παίκτη με τρία ασημένια μετάλλια σε EuroBasket (2009), Παγκόσμιο Κύπελλο (2014) και Ολυμπιακούς Αγώνες (2016). To ζήτημα είχε να κάνει με το κίνητρο του Σέρβου, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τον Ερυθρό Αστέρα, ολοκληρώνοντας πρόωρα τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου και ρίχνοντας ευθύνες στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, εξηγώντας πως δεν πήρε τις ευκαιρίες που του είχε υποσχεθεί ο Μαυροβούνιος κόουτς. Στο Μαρούσι ένιωσε ξανά σημαντικός, βρήκε σημαντικό ρόλο μετρώντας 13.9 πόντους και 5.3 ριμπάουντ στα 22.7 λεπτά που μένει στο παρκέ και απολαμβάνει ξανά το παιχνίδι.

Σωστή διαχείριση

Ένα ακόμη ζήτημα έχει να κάνει με τη διαχείριση του Ραντούλιτσα από το σταφ του Αμαρουσίου. Άπαντες έχουν να λένε για ένα απόλυτο επαγγελματία με τρομερή προσωπικότητα, έναν παίκτη ομάδας και αποδυτηρίων που βοηθάει με την εμπειρία του και θα... παρασύρει τους υπόλοιπους, που είναι coachable και θα δεχτεί οδηγίες χωρίς αντίδραση. Την ίδια στιγμή και με δεδομένη την ηλικία και την καταπόνησή του κορμιού του, δέχεται τη σωστή διαχείριση από το προπονητικό τιμ. Δεν θα τον πάνε στο... κόκκινο αλλά προσεγμένα ώστε να πάρουν το 100% από αυτόν.

Ο πρώτος MVP του Αμαρουσίου μετά την άνοδο

Κόντρα στον Απόλλωνα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αναδείχτηκε Πολυτιμότερος Παίκτης της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League και παράλληλα έγινε ο πρώτος MVP που έβγαλε το Μαρούσι έπειτα από 11 χρόνια. Η ομάδα των βορείων προαστίων επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ και μέχρι την 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου δεν είχε αναδειχθεί παίκτης του Πολυτιμότερος της Εβδομάδας. Το κατάφερε ο Ραντούλιτσα με την εμφάνισή του απέναντι στους Πατρινούς, κάνοντας double-double με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, έχοντας ακόμη μια ασίστ, τέσσερα κερδισμένα φάουλ και τρία λάθη.

Ο Ραντούλιτσα στη Stoiximan Basket League

13.9 πόντοι
5.3 ριμπάουντ
2 ασίστ
0.6 κλεψίματα
16.5 Ranking
σε 19 συμμετοχές

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα