ΠΑΟΚ - Μαρούσι 77-62: Ο Πόρτερ Τζ. επέλεξε Παναθηναϊκό στα play off

Δημήτρης Οικονόμου

bet365

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να έχει κέφια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 77-62 του Αμαρουσίου στην τελευταία αγωνιστική των play out και θα πάει να παίξει απέναντι στον Παναθηναϊκό στην 1η φάση των play off της Stoiximan Basket League.

Το ζευγάρι το μάθαμε. Παναθηναϊκός εναντίον ΠΑΟΚ στο ζευγάρωμα του 1-8 της Stoiximan Basket League. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν στον «τελικό» των play out του Αμαρουσίου με 77-62 και ως 8οι θα αντιμετωπίσουν τους «πράσινους» στα play off, μετά από άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ.

Με τον εντυπωσιακό Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ να... αγγίζει ξανά το triple double, αλλά να του λείπουν στο φινάλε δύο ασίστ. Πολύ καλός και ο Μίχαλακ που βρήκε σουτ στο τέλος για τον ΠΑΟΚ, με τον ΜακΝίς να γίνεται παράγοντας στη ρακέτα. Το Μαρούσι ξέμεινε από λύσεις μετά το 25ο λεπτό.

ΠΑΟΚ - Μαρούσι: Ο αγώνας

Το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ ήταν νωθρό, κάτι που φάνηκε και από τις 0/2 βολές του Πόρτερ Τζούνιορ. Ο Γιαννόπουλος μπήκε με δύο εύστοχα μακρινά σουτ και ο Χιλ έγραψε το 9-13 (4'). Με τον Φρίντρικσον να δημιουργεί και τον Πόρτερ να παίρνει... φόρα, τα πράγματα άλλαξαν γρήγορα. Ο Αμερικανός βρήκε πόντους στο τρανζίσιον, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα (22-18, 11') και να έχει μοναδικό «πονοκέφαλο» τον Ραντούλιτσα.

Με τον Σέρβο σέντερ να είναι ανίκητος χαμηλά και να φτάνει τους 13 πόντους, το Μαρούσι πάλεψε να κρατηθεί, αλλά ο Πόρτερ ήταν... ορχήστρα και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +10 (33-23, 15'). Ωστόσο δε διατήρησε αυτήν τη διαφορά του, αφού το Μαρούσι ξαναβρήκε λύσεις στην περίμετρο, με τον Γιαννόπουλο να συνδέεται εκ νέου πριν τη λήξη και να μειώνει σε 40-36.

Τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων και η αδυναμία να βρουν σκορ, όσο ο Ρανοτύλιτσα απουσίαζε, έδωσαν στους Θεσσαλονικείς την ευκαιρία να ξεφύγουν πάλι. Με τον ΜακΝίς να διαμορφώνει το 53-44 (24'), τον Πόρτερ να συνεχίζει να δημιουργεί και τον Μπόγρη να γίνεται ο μοναδικός που έδινε σκορ σε εκείνο το σημείο για το Μαρούσι (55-48, 28'). Και πάλι ένα κενό απόδοσης του ΠΑΟΚ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Βετούλα να ξαναμπει στο παιχνίδι.

Ο Γιαννόπουλος έχασε διαδοχικές ευκαιρίες να σκοράρει για τρεις στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και ο Πόρτερ Τζούνιορ, με τον Μίχαλακ, έβαλαν ξανά στο +10 τον ΠΑΟΚ. Και όποια προσπάθεια να έκαναν οι παίκτες του Αμαρουσίου, η απάντηση ερχόταν πολύ πιο ηχηρή. Με τον Μίχαλακ να βρίσκει το χέρι το προς το τέλος και τη διαφορά να φτάνει στους 15 (73-58, 37'). Επιστροφή δεν υπήρχε για το Μαρούσι και τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε... πάρτι για τον ΠΑΟΚ. Που έφτασε τις 11 νίκες και εξασφάλισε την 8η θέση, για να παίξει με τον Παναθηναϊκό στα play off της Stoiximan Basket League.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Στόχευσε τον Ραντούλιτσα στην άμυνα, είχε περισσότερες λύσεις και φυσικά τον ασυναγώνιστο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ να τον οδηγεί.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο πρώην NBAer πέτυχε 22 πόντους με 9/15 δίποντα, 4/8 βολές, μάζεψε 12 ριμπάουντ, είχε 8 τελικές πάσες, έκλεψε 6 μπάλες, με ένα μπλοκ και 4 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόλις στον 1 πόντο με 0/5 εντός παιδιάς έμεινε ο Μπρίσκοου.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο ΜακΝίς με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και ο Μίχαλακ των 12 πόντων με 2/6 τρίποντα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Στους 18 σταμάτησε ο Ραντούλιτσα, ο οποίος φορτώθηκε αρκετά με φάουλ και σημαδεύτηκε στην άμυνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 10 κλεψίματα του ΠΑΟΚ, με 6 του Πόρτερ Τζ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 40-36, 57-51, 77-62

@Photo credits: eurokinissi, ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα