ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ντέρμπι «δικεφάλων» στα... άδεια Λιόσια

Newsroom
αεκ - παοκ

bet365

Με δύο αναμετρήσεις θα «σερβιριστεί» το δεύτερο «πιάτο» της 4ης αγωνιστικής του γ' γύρου της Stoiximan Basket League και δη σε Λιόσια και Καρδίτσα.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας θα ανοίξει το ντέρμπι των «δικεφάλων» στο κλειστό των Άνω Λιοσίων όπου η ΑΕΚ Betsson θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ.

Ένα ματς για τα play out της Stoiximan Basket League, το οποίο θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών μετά και την τιμωρία της Ένωσης. Ο Ηλίας Ζούρος δεν μπορεί να υπολογίζει γι' αυτό το ματς στους τραυματίες Μπράντον Νάιτ και Δημήτρη Φλιώνη και όλα αυτά ύστερα από τη νέα εποχή των παικτών της ΑΕΚ για τα οφειλόμενα, κάτι που έσπευσε να διευθετήσει ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ.

Στον αντίποδα, ο Στάθης Νεραντζάκης αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, με τους περισσότερους προβολείς της δημοσιότητας να στρέφονται στον Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ: «Θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες το άδειο γήπεδο, αλλά θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας εκείνη την ατμόσφαιρα που θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να πάρουμε τη νίκη» σχολίασε ο Ελβάρ Φρίντρικσον.

Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΚ, αυτομάτως εξασφαλίζει την 7η θέση και θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στα play off του πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει 8ος και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό AKTOR. Αν και εφόσον επικρατήσει ο ΠΑΟΚ στα Λιόσια, η 7η θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των Play Out όπου και πάλι η ΑΕΚ θα κρατάει την τύχη στα χέρια της με νίκη στην Καρδίτσα. Ο «δικέφαλος του βορρά» για να τερματίσει στην 7η θέση θα πρέπει να επικρατήσει του Αμαρουσίου εντός έδρας και η ΑΕΚ να γνωρίσει την ήττα στη Θεσσαλική πόλη.

Στο άλλο ματς της σημερινής ημέρας για τα Play Out, η Καρδίτσα υποδέχεται τον Απόλλων Πάτρας.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Top 6

Play out

  • 21/4, 17:15 AEK Betsson - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ-3)
  • 21/4, 20:15 Καρδίτσα - Απόλλων Πάτρας (ΕΡΤ-3)
  • 22/4, 20:15 Λαύριο - Μαρούσι (ΕΡΤ-3)

Η κατάταξη - Top 6

  1. Παναθηναϊκός 24-1
  2. Ολυμπιακός 23-3
  3. Περιστέρι bwin 16-10
  4. Προμηθέας Πατρών 15-10
  5. Άρης 13-13
  6. Κολοσσός 10-16

Η κατάταξη- Play out

  1. AEK 11-14
  2. ΠΑΟΚ 10-15
  3. Μαρούσι 9-16
  4. Λαύριο 9-16
  5. Καρδίτσα 8-17
  6. Απόλλων Π. 4-21
  • Ο 1ος και ο 2ος του Play out παίρνουν τις θέσεις 7 και 8 στα Play off. Ο 6ος υποβιβάζεται, με τον Απόλλωνα να είναι ήδη στην Elite League.
  • Παράλληλα, ο 1ος του play out, δεν μπορεί να περάσει τον 6ο του Top 6. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ μολονότι έχει καλύτερο ρεκόρ από τον Κολοσσό, μπορεί να πάει μέχρι το Νο7 των play off.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα