Mια οφειλόμενη απάντηση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Mια οφειλόμενη απάντηση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Θάνος Σαρρής
Πόρτερ - ΠΑΟΚ

bet365

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την ανακοίνωση και το εξώδικο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο Gazzetta, με αφορμή το άρθρο του Νίκου Παπαδογιάννη με τίτλο «Ματωμένες φτερούγες για τον Πόρτερ».

Το είδαμε κι αυτό, λοιπόν. Ανακάλυψαν «σύγχυση, εξωτερική πίεση ή κάτι βαθύτερο» πίσω από το άρθρο γνώμης του Νίκου Παπαδογιάννη για τον Πόρτερ. Λες και έγραψε για πρώτη φορά με κοινωνικό πρόσημο ο Νίκος. Λες και είναι πράκτορας κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν τον ΠΑΟΚ απόλυτο κομπάρσο.

Δεν κατάλαβαν ότι ο Νίκος έγραψε ακριβώς το αντίθετο: Ότι για έναν σύλλογο με την ιστορία, τον κόσμο και το βαρύ κοινωνικό αποτύπωμα του ΠΑΟΚ, στα δικά του μάτια, αυτή η μεταγραφική κίνηση δεν είναι ταιριαστή. Δεν βγήκε να κριτικάρει τον ΠΑΟΚ ως σύλλογο, αλλά εκείνους που, σύμφωνα με την άποψή του, τον μειώνουν με τους χειρισμούς τους. Συμφωνούμε δεν συμφωνούμε, αυτή είναι η άποψή του. Και κάποιοι επέλεξαν να την ποινικοποιήσουν.

Και για να το ξεκαθαρίσουμε: Το Gazzetta, όπως άλλωστε έχει αποδείξει, δεν θεωρεί σε καμία περίπτωση ότι «η απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ για την μεταγραφή ενός μεγάλης αθλητικής αξίας καλαθοσφαιριστή του NBA εξομοιούται με τις πράξεις των βιαστών, δολοφόνων και παιδεραστών», ούτε αυτό αναφέρεται ούτε υπονοείται ούτε καθοιονδήποτε τρόπο απορρέει από το δημοσίευμα, όπως αβάσιμα συμπεραίνουν οι συντάκτες του εξωδίκου που λάβαμε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για να στηρίξουν την ύπαρξή του.

Επίσης, σε καμία περίπτωση το εν λόγω δημοσίευμα δεν «προσπαθεί να περάσει στη συνείδηση του αναγνώστη ότι η εν λόγω μεταγραφή όπλισε το χέρι του δολοφόνου της γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους», ούτε δημιουργεί, ούτε «συμβάλλει στη δημιουργία μιας εσφαλμένης εικόνας στη κοινή γνώμη ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της μεταγραφής του Κέβιν Πόρτερ στο ΠΑΟΚ και της γυναικοκτονίας των Αγίων Αναργύρων" (!!!), ούτε ότι ο ΠΑΟΚ «ωθεί τους νεαρούς και λιγότερο νεαρούς φιλάθλους σε πράξεις έμφυλης και έμφυλης βίας». Όλα αυτά δεν υπάρχουν πουθενά μέσα στο άρθρο του Νίκου Παπαδογιάννη, ούτε υπονοούνται, ούτε προκύπτουν από αυτό, πολλώ δε μάλλον δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδοθεί τέτοια πρόθεση στον αρθρογράφο.

Το Gazzetta φιλοξένησε δηλώσεις του παίκτη για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ, έκανε αφιέρωμα για την εγνωσμένη αγωνιστική του αξία, καλύπτει από κοντά τα πεπραγμένα του εντός αγωνιστικού χώρου, όπως άλλωστε και της ομάδας του. Δεν θα λογοκρίνει έναν αρθρογράφο επειδή εσφαλμένα κάποιοι θεώρησαν ότι κάνει κάτι διαφορετικό από το να καταθέτει απλώς την άποψή του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα