Προμετέι-Άρης 95-67: Οι Ουκρανοί γκρέμισαν τα όνειρα των «κίτρινων»

Η περιπέτεια του Άρη στο EuroCup ολοκληρώθηκε στην Arena Riga της Λετονίας, εκεί όπου οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν από την Προμετέι με 95-67, πληρώνοντας το καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και μένοντας εκτός προημιτελικών.

Το εμπόδιο της Προμετέι στο Play In του EuroCup αποδείχτηκε απροσπέλαστο για τον Άρη που ηττήθηκε από τους Ουκρανούς με 95-67 στη Λετονία και έμεινε εκτός προημιτελικών. Οι γηπεδούχοι έκαναν εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη που παραδόθηκε από νωρίς στον ρυθμό της Προμετέι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κίτρινοι» είχαν μόλις 2/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος που έκλεισε στο +19 για τους Ουκρανούς (51-32), δίχως να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στην Arena Riga. Πλέον η Προμετέι θα αντιμετωπίσει την Μπουργκ στα προημιτελικά του EuroCup, γκρεμίζοντας τα όνειρα του Άρη που κρατάει το δυναμικό comeback στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια.

Προμετέι-Άρης: Το ματς

Η Προμετέι επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της ενώ η άμυνα του Άρη δεν ήταν στο επίπεδο που θέλει ο Γιάννης Καστρίτης. Οι Ουκρανοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 28-17, με τον Κέιλεμπ Αγκάντα να προκαλεί σημαντική ζημιά στους «κίτρινους» με 11 πόντους από 2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/5 βολές.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης επέμεινε δίχως επιτυχία στο μακρινό σουτ, έχοντας μόλις 1/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα και κάνοντας έξι λάθη, με τον Χάρελ (12π.) να δίνει λύσεις στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν έναν κακό διάστημα προς το τέλος της πρώτης περιόδου, δίνοντας την ευκαιρία στην Προμετέι να ξεφύγει στο σκορ και να σημειώνει 38 πόντους σε 15 λεπτά.

Τελικά, οι Ουκρανοί πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 51-32, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να μένει στους 4 πόντους από 2/7 σουτ εντός πεδιάς. Ο Κλαβέλ πέτυχε 12 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο για την Προμετέι που σούταρε με 60% στο τρίποντο (6/10), υποχρεώνοντας τον Άρη σε 11 λάθη.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έκαναν σωστή διαχείριση, διατηρώντας σταθερά διαφορά ασφαλείας (67-44, 26'). Μάλιστα ο Ιβάν Τκατσένκο εκτόξευσε τη διαφορά στο +31, κάνοντας το 87-56 στο 34' για τους Ουκρανούς που επικράτησαν με 95-67 και σφράγισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του EuroCup, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Θεσσαλονικείς.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-32, 74-50, 95-67.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης είδε την Προμετέι να ξεφεύγει από νωρίς με διψήφιες διαφορές. Το +19 του πρώτου ημιχρόνου ήταν μεγάλο... μαξιλαράκι για τους Ουκρανούς που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους «κίτρινους».

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Όντρεϊ Μπάλβιν τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους (4/5 δίπ., 4/5 βολ.), εννιά ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία μπλοκ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κλαβέλ είχε 16 πόντους, τρεις ασίστ, δυο ριμπάουντ και ένα κλέψιμο, ο Αγκάντα πρόσθεσε 16 πόντους και τέσσερις ασίστ ενώ ο Τκατσένκο είχε 16 πόντους, τρία ριμπάουντ και δυο κλεψίματα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ρόνι Χάρελ γέμισε τη στατιστική του με 20 πόντους (3/5 βολές, 7/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα), επτά ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα και δυο μπλοκ σε 27:49.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σανόγκο είχε 0/5 δίποντα για τον Άρη σε 19:02.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 50% της Προμετέι στο τρίποντο και τα 19 λάθη των «κίτρινων».

1

2

@Photo credits: ARIS B.C.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.