Γιασικεβίτσιους: «Δεν μπορεί να συγκριθεί κανένα ντέρμπι με το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους
Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους μίλησε για μία ακόμη φορά για τη Μπαρτσελόνα ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Η Φενέρμπαχτσε υποδέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη τη Βαλένθια στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Euroleague και κατάφερε να πάρει μία πολύ άνετη νίκη, επικρατώντας με 118-88, με τους Σκότι Γουίλμπεκιν, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Νάιτζελ Χέις - Ντέιβις να σημειώνουν από 20 πόντους και πάνω ο καθένας.

Ο προπονητής του τούρκικου συλλόγου, Σάρας Γιασικεβίτσιους, σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο Movistar+, μίλησε για μία ακόμη φορά για το πέρασμά του από τη Μπαρτσελόνα ενώ αναφέρθηκε επίσης για το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει σύγκριση με κάποιο άλλο, παρά μόνο αυτό της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά ο Σάρας Γιασικεβίτσιους δήλωσε

Για το ντέρμπι: «Δεν πιστεύω πως μπορεί να συγκριθεί κανένα ντέρμπι με αυτά. Μαζί με τα Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας είναι δύο από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά για μένα δεν συγκρίνονται τα ελληνικά ντέρμπι. Είχα Έλληνες συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα και είχαν απογοητευτεί πολύ από τα clasico. Έχει να κάνει με τους φιλάθλους. Στην Ισπανία το κοινό είναι πολύ πιο ήρεμο, πιο πολιτισμένο και η αστυνομία ελέγχει την κατάσταση περισσότερο από ό,τι στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο στην Ελλάδα και στη Σερβία μιλάμε για πραγματικό πόλεμο. Υποθέτω πως είναι έτσι λόγω και της κοινής ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων. Δεν συγκρίνονται οι οπαδοί εκεί με κανέναν άλλο»

Για την αποχώρηση από τη Μπαρτσελόνα: «Σε όλα τα μεγάλα κλαμπ η κατάσταση είναι περίπλοκη. Είμαι απογοητευμένος με τα αφεντικά μου, με τους ανθρώπους της ομάδας και το πώς φέρθηκαν σε μένα αυτά τα τρία χρόνια. Υπέφερα πολλά από άτομα μέσα στην ομάδα και κάποιες φορές φαινόταν ότι δεν πηγαίναμε προς την ίδια κατεύθυνση. Έγινε σαφές πως θα χωρίζαμε. Δεν μου άρεσαν τα πράγματα που γίνονταν εκεί ως προς το πρότζεκτ του συλλόγου. Κάποια πράγματα που με ενόχλησαν περισσότερο είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμουν για χρόνια έβγαλαν κάποια πράγματα στον Τύπο με τον δικό τους τρόπο»

@Photo credits: eurokinissi