Μακάμπι-Αρμάνι 92-86: Αγγαρεία πριν τη μεγάλη μάχη στα Play In

Ο Ποιθρές
Η Μακάμπι επικράτησε της Αρμάνι στο Βελιγράδι με 92-86 και πλέον περιμένει τον νικητή του αγώνα (12/4) Βίρτους-Μπασκόνια για να δει ποιον θα αντιμετωπίσει στα Play In ενώ η ιταλική ομάδα ολοκλήρωσε το φετινό ταξίδι της στην Euroleague καθώς οι δικές τις πιθανότητες πρόκρισης ουσιαστικά εξανεμίστηκαν πριν καν μπει στο παρκέ.

Η Αρμάνι χρειαζόταν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να εξασφαλίσει θέση στα Play In και μπαίνοντας στο παρκέ ήξερε ότι οι πιθανότητες είχαν χαθεί. Γιατί χρειαζόταν ήττα της Αναντολού Εφές από τον Ερυθρό Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη και βλέποντας την τουρκική ομάδα να αποκτά ισχυρό προβάδισμα από νωρίς, ο δικός της αγώνας είχε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Για τη δε Μακάμπι δεν υπήρχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς δεν είχε κίνδυνο απώλειας της 7ης θέσης που οδηγεί στα Play In ούτε και την ευκαιρία κατάληψης μιας θέσης ψηλότερα.

Ο αγώνας

Η έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος αποτυπώθηκε μέσα από την ένταση στις άμυνες των δύο ομάδων και στους 24 πόντους που σημείωσε η Μακάμπι έπειτα από περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά (24-14) βρίσκοντας πόντους από κοντινή απόσταση με πρωταγωνιστές τους Μπόλντγουιν (8π.), Νίμπο (10π.). Η Αρμάνι είχε αντίδραση μέχρι το τέλος της περιόδου και μάζεψε τη διαφορά (27-23, 10’).

Στη δεύτερη περίοδο, η Αρμάνι συνέχισε από το σημείο στο οποίο σταμάτησε στην πρώτη καθώς στην εξίσωση του αγώνα μπήκαν και οι Σαβόν Σιλντς (12π.), Μαοντό Λο (8π.), κυρίως όμως η ιταλική ομάδα βελτίωσε τη σχέση της με το αντίπαλο καλάθι από μακρινή απόσταση (39-38, 15’). Η Μακάμπι δεν άλλαξε πρωταγωνιστές καθώς στο τέλος του ημιχρόνου Μπόλντγουιν και Νίμπο σημείωσαν συνολικά 27 πόντους προσφέροντας άνω του 50% των συνολικών πόντων της ομάδας (52-52ημ.).

Από το ελεύθερο και σε κάποιες στιγμές εντυπωσιακό μπάσκετ του πρώτου ημιχρόνου, το δεύτερο μάλλον ήταν μια... κακοτεχνία. Οι δύο ομάδες ήταν επιρρεπείς στο λάθος (63-63, 25'). αμφότερες χάλασαν το ποσοστό τους από μακρινή απόσταση και η ειδοποιός διαφορά ήταν ότι η Μακάμπι αξιοποίησε τις στιγμές της στο transition παιχνίδι για να χτίσει μια μικρή διαφορά (77-70, 30').

Για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι πάτησαν σε διψήφια διαφορά (85-75, 34'). Η Αρμάνι έβγαλε αντίδραση (85-79, 36') αλλά η απελπιστική αστοχία της στο μακρινό σουτ δεν της επέτρεψε να μειώσει περισσότερο τη διαφορά. Η Μακάμπι μπήκε στο τελευταίο λεπτό με +4 (90-86),


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Μακάμπι ακούμπησε σε μαξιλαράκι 6-7 πόντων από τα τέλη της τρίτης περιόδου κι αυτό της φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμο στο τέλος. Η δε Αρμάνι είχε να διαχειριστεί την έλλειψη βαθμολογικού ενδιαφέροντος και προδόθηκε από την αστοχία της από μακρινή απόσταση.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζος Νίμπο είναι σε... καλό φεγγάρι, αυτό απέδειξε και στο σημερινό παιχνίδι.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μπόλντγουιν έδωσε πολλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Ταμίρ Μπλατ ήταν ο κύριος δημιουργός για τη Μακάμπι. Ο Λορέντζο Μπράουν σημείωσε το καλάθι (92-86) που τελείωσε τον αγώνα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ποιθρές έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια ενώ ο Νέπιερ έδωσε σκορ και δημιουργία.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιορισμένη η προσφορά του Τζέιμς Ουέμπ για τη Μακάμπι ενώ και ο Μπόνζι Κόλσον δεν διανύει την καλύτερη περίοδο στη σεζόν. Η έλλειψη κινήτρου ήταν φανερή σε Χάινς και Βόιτμαν για την Αρμάνι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μακάμπι τελείωσε το παιχνίδι με εννιά περισσότερες ασίστ (23) και σούταρε σταθερά με ποσοστό άνω του 57% στα δίποντα. Η δε Αρμάνι μετά την επίθεση των 7/16 μακρινών σουτ στο πρώτο ημίχρονο είχε 4/21 στο δεύτερο.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Μικρή σημασία είχε αλλά η Μακάμπι νίκησε με 90-98 στο Μιλάνο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι θα διεκδικήσει θέση στα Playoffs μέσω των Play In όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα (12/4) Βίρτους Μπασκόνια και η Αρμάνι ολοκλήρωσε το φετινό ταξίδι της στη διοργάνωση

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 52-52, 77-70, 92-86