Λαρεντζάκης: «Στις βολές ήξερα πως με εμπιστεύεται ο κόουτς»

Λαρεντζάκης
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αναφέρθηκε στις κρίσιμες βολές που ευστόχησε χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό, αλλά και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: Κων/νος Μελάγιες.

Η προπόνηση του Ολυμπιακού ήταν χαλαρή αφού δεν είχαν περάσει πολλές ώρες από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των play off. Μία νίκη την οποία επί της ουσίας σφράγισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με δύο εύστοχες βολές αντικαθιστώντας τον Φιλίπ Πετρούσεφ όταν τραυματίστηκε.

Ο διεθνής γκαρντ εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στις καθιερωμένες δηλώσεις λέγοντας αρχικά για το Game 2, «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Το mindset μας είναι ίδιο με χθες. Ήταν απλά μία νίκη, θέλουμε άλλες δύο για το Final Four. Θα μπούμε στο παρκέ για να διεκδικήσουμε πάλι την νίκη, σαν να μην συνέβη το προηγούμενο παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ήταν ψύχραιμος στις βολές που εκτέλεσε στο τέλος: «Δεν πέρασε κάτι σημαντικό από το μυαλό μου. Ξέρω ότι έχω την εμπιστοσύνη του κόουτς, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, ένιωσα ότι θα τις βάλω και πήγα και τις έβαλα, δεν είχα ιδιαίτερες σκέψεις».

Στη συνέχεια μίλησε για το τι έπαιξε ρόλο στην νίκη: «Όλα έπαιξαν ρόλο. Η εμπειρία μας, η σκληράδα μας ως ομάδα και η ταυτότητά μας ότι παίζουμε άμυνα και κάθε φάση είναι ξεχωριστή. Το δείξαμε και χθες, κάναμε την πρώτη νίκη, συνεχίζουμε γιατί είναι μεγάλη σειρά και δεν μένουμε σε αυτό».

Ολοκληρώνοντας τόνισε για το αν η χθεσινή νίκη δίνει έξτρα αυτοπεποίθηση: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Διαχειριστήκαμε όλο το ματς πάρα πολύ σωστά. Στην μεγαλύτερη διάρκεια ήμασταν μπροστά στο σκορ και το κρατήσαμε μέχρι το τέλος.

Αύριο είναι άλλο παιχνίδι, ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα θα αντιδράσει, αλλά εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, στους στόχους μας, για να διεκδικήσουμε άλλη μία νίκη».

@Photo credits: eurokinissi