Ο 43χρονος Λουκάισκις απειλεί τον Άρη!

Ο 43χρονος Λουκάισκις απειλεί τον Άρη!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο 43χρονος Λουκάισκις απειλεί τον Άρη!

bet365

Ο Μιντάουγκας Λουκάισκις έκλεισε τα 43 τον περασμένο Μάη, δεν σκοπεύει να τα παρατήσει και δεν είναι απλά ένας παίκτης της Γουλφς, αυριανής (27/9) αντιπάλου του Άρη στα προκριματικά του FIBA Europe Cup, αλλά ο αδιαφιλονίκητης ηγέτης!

Είναι προφανές ότι δεν έχει ωριμάσει στο μυαλό του η ιδέα της ήσυχης οικογενειακής ζωής που συνήθως απολαμβάνουν οι βετεράνοι αθλητές. Νιώθει κάτι παραπάνω από ενεργός κι όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του… «τώρα βλέπω παλιούς συμπαίκτες μου αλλά και αντιπάλους μου να βρίσκονται στην κερκίδα κι εγώ να παίζω με τα παιδιά τους». Η περίπτωση του Λιθουανού γκαρντ είναι για το βιβλίο Γκίνες καθώς στις αρχές του περασμένου Μάη έκλεισε τα 43α του χρόνια αλλά δεν έχει σκοπό να σταματήσει.

Ήδη είναι ο ρέκορντμαν πόντων και ασίστ στην ιστορία του λιθουανικού Πρωταθλήματος, πρόσφατα ξεπέρασε και τον Αλγκιμάντας Παβιλόνις ως ο γηραιότερος που αγωνίστηκε ποτέ στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Βέβαια ο Παβιλόνις πέρασε την καριέρα του στη Σιαουλιάι εν αντιθέσει με τον Λουκάισκις ο οποίος για κάμποσα χρόνια ήταν εκ των βασικών όπλων της Λιέτουβος Ρίτας και φυσικά διεθνής με τη χώρα του. Παράλληλα έχει τα περισσότερα α) λεπτά συμμετοχής, β) κερδισμένα φάουλ, γ) κλεψίματα, δ) σουτ τριών πόντων που επιχειρήθηκαν και 3) φάουλ που έγιναν.

Όταν ο Μιντάουγκας Λουκάισκις συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, το μαλλί του ήταν κατάμαυρο, πυκνό και κοντοκουρεμένο. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία του κειμένου η οποία είναι από τη σεζόν 2007-08, από την εποχή που ο Άρης αντιμετώπισε (ξανά) τη Λιέτουβος Ρίτας στο πλαίσιο της Euroleague. Μια φάση με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσαλδάρη. Προηγήθηκαν άλλες μάχες του Λουκάισκις με τις ελληνικές ομάδες καθώς ήταν επίσης στη Λιέτουβος Ρίτας όταν η λιθουανική ομάδα απέκλεισε τους Άρη, ΠΑΟΚ στον δρόμο για τον τελικό του Eurocup το 2005 όπου κέρδισε και τον Μακεδονικό στην Σαρλερουά.

Η φετινή χρονιά είναι η 27η για τον Λουκάισκις με αφετηρία τη σεζόν 1996-97 στη Λιετκαμπέλις. Πέρασε τα περισσότερα επαγγελματικά χρόνια του στη Λιέτουβος Ρίτας, έζησε παράλληλα και την εμπειρία του εξωτερικού στις Βιλερμπάν, Βαλένθια, Τόφας, Μπιλμπάο και Όλντενμπουργκ.

Η Γουλφς που θα αντιμετωπίσει αύριο (27/9) ο Άρης στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του FIBA Europe Cup θέλει να εξελιχθεί σε ανερχόμενη δύναμη του λιθουανικού μπάσκετ και υποστηρίζεται από εκατομμυριούχο επιχειρηματία ο οποίος ήδη κατασκευάζει νέο γήπεδο (τουλάχιστον) 10.000 θέσεων το οποίο θα χρησιμοποιείται για πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Ο Μιντάουγκας Λουκάισκις δεν είναι απλά ένας ακόμη παίκτης αλλά εκ των φυσικών ηγετών της ομάδας. Στην πρεμιέρα του λιθουανικού Πρωταθλήματος σημείωσε 26 πόντους υπογράφοντας το νικηφόρο ξεκίνημα της Γουλφς. Είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος μιας άλλης σχολής Λιθουανών καλαθοσφαιριστών, δεν αποκλείεται να θέλει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο και μετά να κρεμάσει τη φανέλα του. «Πολλοί λένε ότι συνεχίζω να παίζω περιμένοντας τον γιο μου, για να παίξουμε μαζί. Τι θέλετε δηλαδή, να πεθάνω στο παρκέ; Θα είναι μεγάλη η αναμονή αλλά ποτέ δεν ξέρεις», είπε πρόσφατα.

@Photo credits: eurokinissi
 

FIBA EUROPE CUP Τελευταία Νέα