Ράιτ στο Gazzetta: «Δεν έχω νιώσει έτσι από το κολέγιο, αλλά αυτό είναι καλύτερο» (vid)

Ράιτ στο Gazzetta: «Δεν έχω νιώσει έτσι από το κολέγιο, αλλά αυτό είναι καλύτερο» (vid)

Ο Μόουζες Ράιτ.

bet365

Ο Μόουζες Ράιτ στο Gazzetta. Για το καλύτερο συναίσθημα της καριέρας του, τον τελικό της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, αλλά πάνω απ' όλα την ομάδα. Αποστολή στο Ηράκλειο: Μιχάλης Γκιουλένογλου.

Η γη της Επαγγελίας στην Κρήτη. Για λίγες ώρες η Κρήτη έγινε ο ομφαλός του ελληνικού μπάσκετ και ένας... Μωυσής ανέβαλε να οδηγήσει την ομάδα του στο θρίαμβο.

Ο ίδιος ο Μόουζες Ράιτ αρνήθηκε να πάρει οποιαδήποτε πίστωση για το Κύπελλο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο Final 8.

Μέσα σε λίγες ημέρες, μπήκε στο κλίμα. Σε μία ομάδα που είναι πάνω απ' όλα. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Οι συμπαίκτες μου με έφεραν στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρω, Αν δεν ήταν αυτοί, δεν θα σκόραρα. Αυτό που έκανα ήταν να εκμεταλλευτώ τον όγκο μου κοντά στο καλάθι», τόνισε στο Gazzetta.

Ο Μόουζες Ράιτ στο Gazzetta.
Ο Μόουζες Ράιτ στο Gazzetta.

Και πρόσθεσε αναφορικά με όσα περίμενε να βρει στον Ολυμπιακό: «Είναι μεγάλο κλαμπ, όλοι δουλεύουν σκληρά, εγώ προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου, να ωριμάσω ως άνδρας».

Στα μαλλιά του υπήρχαν πολλά κόκκινα χαρτάκια. Και ο κόσμος δεν σταματούσε να του ζητάει μία φωτογραφία. Εκείνος είχε ένα χαμόγελο, μόνιμο χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη του. Και δεν είπε σε κανέναν όχι.

Ίσως εκείνη την ώρα είχε στο μυαλό του την προηγούμενη χαρούμενη μπασκετική του ανάμνηση. Μακρινή.

«Δεν έχω νιώσει έτσι από το πρωτάθλημα στο ACC, όταν ήμουν στο κολέγιο, αλλά αυτό είναι καλύτερο. Είναι το πρώτο τρόπαιο στην επαγγελματική μου καριέρα, μπαίνει στη λίστα με τα καλύτερα που έχω κάνει στην καριέρα μου», ήταν τα λόγια του.

Ο τελικός της EuroLeague

Όσο για το επίπεδο της EuroLeague και τους αντιπάλους που βρίσκει απέναντί του, όπως θα παράδειγμα τον Ματίας Λεσόρ;

«Είναι δύσκολο, όλοι είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Παρακολουθώ πολλά παιχνίδια για να μάθω. Έβλεπα λίγο τη EuroLeague προτού έρθω στον Ολυμπιακό. Είχα δει τον περσινό τελικό της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό.

Ήταν τόσο ανταγωνιστικό ματς, μου άνοιξε τα μάτια πόση προσοχή δίνουν στην άμυνα και πόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι. Όταν ήμουν στο Ντάλας είχα την εμπειρία να είμαι μαζί με τον Ντόντσιτς. Το έβλεπα, αλλά είναι διαφορετικό να παίζεις», αποκρίθηκε.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα