MundoBasket 2023: Οι καινοτομίες της FIBA που... απόλαυσαν οι παίκτες

Δημήτρης Οικονόμου
Μιντάουγκας Κουζμίνσκας
Το διαφορετικό MundoBasket 2023 αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στα όσα έζησαν οι παίκτες από άποψη φιλοξενίας και ανέσεων στο ξενοδοχείο, μετά την πρωτοβουλία της FIBA.

Το MundoBasket 2023 άφησε το δικό του αποτύπωμα και πέρασε στα βιβλία της ιστορίας, με τη Γερμανία απόλυτη θριαμβεύτρια. Τα «Πάντσερ» επικράτησαν της Σερβίας σε έναν αλησμόνητο για αυτούς τελικό, όπως ακριβώς αξέχαστο θα μείνει για τους παίκτες το τουρνουά.

Η FIBA φρόντισε με το πρόγραμμα «Εμπειρία Παικτών», να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό περιβάλλον σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία. Οι παίκτες έμειναν σε μονόκλινα δωμάτια, ενώ στα ξενοδοχεία υπήρχε play room, ειδικός χώρος εστίασης ενώ ακόμα μπορούσε να συναντήσει κανείς μέχρι και... κουρείο.

«Έχω πάει σε πολλά τουρνουά, οπότε μπορώ να σας πω ότι αυτό είναι η καλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο οργάνωσης. Το ξενοδοχείο, το γήπεδο, τα logistics και το φαγητό είναι όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο και πραγματικά τα έχω απολαύσει όλα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νταϊρίς Μπέρτανς, μεγάλος άτυχος του τουρνουά για τη Λετονία, με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να προσθέτει από την πλευρά του «Όλα είναι υπέροχα και υψηλού επιπέδου, γήπεδα μπάσκετ, φαγητό, ξενοδοχείο».

Εκτός από την ενίσχυση των υπηρεσιών για τους ίδιους τους αθλητές, το Πρόγραμμα Εμπειρίας των αθλητών διασφάλισε το γεγονός ότι η οικογένεια και οι στενοί φίλοι των παικτών είχαν πρόσβαση σε premium εισιτήρια για το MundoBasket 2023.