Βέλγιο: Γκενκ και Βέστερλο τιμωρήθηκαν για τη... βολική ισοπαλία που προκάλεσε σάλο (vid)

genk_westerlo

bet365

Με το μεταξύ τους «Χ», η Γκενκ εξασφάλισε την είσοδό της στα play off και η Βέστερλο τη σωτηρία της. Όμως η... βολική, και για τις δύο, ισοπαλία σόκαρε τους οπαδούς και οδήγησε στην τιμωρία τους από τη βελγική ομοσπονδία.

Η βελγική ομοσπονδία δεν άφησε τη... viral ισοπαλία ανάμεσα στην Γκενκ και τη Βέστερλο να περάσει έτσι απλά και τιμώρησε αμφότερες τις ομάδες. Στις 17 Μαρτίου οι δυο τους έμειναν στο 1-1 στην έδρα της δεύτερης αλλά το αξιοσημείωτο είναι το πώς και το γιατί έφτασαν σε αυτή την ισοπαλία.

Πριν το παιχνίδι ήταν δεδομένο πως η Γκενκ χρειαζόταν έναν βαθμό για να «κλειδώσει» την παρουσία της στα play off του βελγικού πρωταθλήματος και η Βέστερλο έναν βαθμό για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Η τελευταία προηγήθηκε στο ματς αλλά όταν ισοφαρίστηκε, στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες σταμάτησαν να παίζουν! Οι παίκτες τους ξεκίνησαν απλά να αλλάζουν πάσες στο χορτάρι, χαιρέτησαν τον διαιτητή και περίμεναν υπομονετικά για τη λήξη του ματς, χωρίς κανέναν να διαμαρτύρεται.

Φυσικά οι εικόνες αυτές προκάλεσαν σάλο στο Βέλγιο και η ομοσπονδία της χώρας ανέλαβε δράση. Συγκεκριμένα, αφού αποκάλεσε «παρωδία» το συγκεκριμένο παιχνίδι άρχισε να... μοιράζει τιμωρίες. Τιμώρησε και τους 21 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο γήπεδο στο τέλος του ματς (η Γκενκ αγωνιζόταν με δέκα) με πρόστιμο και αμφότερους τους αρχηγούς και τους προπονητές με ποινή δύο αγωνιστικών.

Η εισαγγελία χαρακτήρισε το συμβάν «ξεκάθαρη απάτη» και επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στους δύο συλλόγους.

Μάλιστα, η Βέστερλο προχώρησε στην απόλυση του προπονητή της, Ρικ Ντε Μιλ, τονίζοντας πως δεν μπορεί να ανεχθεί «την αμφισβήτηση των αξιών της».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα