Η μεγάλη και μοναδική (;) ευκαιρία της Κέρκυρας!

Νίκος Μαρούδας
Η μεγάλη και μοναδική (;) ευκαιρία της Κέρκυρας!

bet365

Ντέρμπι έχουμε στη Football League την Κυριακή και ο Νίκος Μαρούδας γράφει γιατί το παιχνίδι με την ΑΕΛ είναι η μεγάλη και ίσως μοναδική ευκαιρία της Κέρκυρας να ανατρέψει την έως τώρα κατάσταση.

Ο υποβιβασμός της Κέρκυρας στα χαρτιά πριν λίγους μήνες και ενώ ετοιμαζόταν μια αρκετά δυνατή ομάδα για την Σούπερ Λίγκα, όπως ήταν λογικό ξενέρωσε διοίκηση και ποδοσφαιριστές στο νησιί! Το γεγονός αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, όπου οι εμφανίσεις της ομάδας δεν είναι αυτές που θα περίμενε ο κόσμος με βάση το ρόστερ που διαθέτουν οι «Φαίακες».

Μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με τον Αλέκο Βοσνιάδη να διαδέχεται τον Άγγελο Διγκόζη, όλοι ευελπιστούν πως η ομάδα θα παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα. Η Κέρκυρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση, δύο βαθμούς κάτω από τα δεύτερα Τρίκαλα και έξι από την πρωτοπόρο και αήττητη ΑΕΛ. Με λίγα λόγια είναι εκτός στόχου, που είναι η άνοδος!

H Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που σκοράρει ο Ομπαμεγιάνγκ το πρώτο γκολ στο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Βόλφσμπουργκ.

Αυτό που δεν έχει βγάλει ακόμα η ομάδα φέτος είναι ποδοσφαιρικός εγωισμός, ενώ και η τύχη έχει παίξει τον δικό της ρόλο. Όταν είσαι το φαβορί για την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε έδρες όπως το Μενίδι θα πρέπει να περνάς όπως πέρασες από την Ελευσίνα και φυσικά είναι αυτονόητο πως πρέπει να πάρεις ένα μεγάλο εκτός έδρας τρίποντο. Αυτό δεν έγινε στα Τρίκαλα, ούτε καν στην Πάτρα ή ακόμα και στην... μισητή Ζάκυνθο και καλώς ή κακώς η Football League δεν έχει πολλές έδρες που μπορείς να πάρεις ένα μεγάλο διπλό.

Έτσι, το παιχνίδι με την Λάρισα φαίνεται πως είναι η μεγάλη και ίσως μοναδική ευκαιρία (υπάρχει και το παιχνίδι στη Ριζούπολη) που έχουν οι Φαίακες για μεγάλο εκτός έδρας τρίποντο, τόσο για την ψυχολογία τους, όσο φυσικά και για βαθμολογικούς λόγους. Ειδικά όταν απέναντι σου έχεις την ομάδα με το καλύτερο ίσως ρόστερ στο πρωτάθλημα, αλλά και τη μόνη αήττητη σε αυτό, το κίνητρο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο...

Όταν μάλιστα βλέπεις την τύχη να «χαμογελάει» όλη τη χρονιά φέτος σε εκείνη (γιατί κακά τα ψέματα, η Λάρισα όσο ομαδάρα και να έχει, έχει κερδίσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο φέτος) και σε σένα να γυρνάει την πλάτη σε κάθε ευκαιρία, τότε τρελαίνεσαι ακόμα περισσότερο! Στο ματς με την Λαμία αυτό έδειξε να αλλάζει για την Κέρκυρα και οι ποδοσφαιριστές της πρέπει να βγάλουν ποδοσφαιρικό εγωισμό στο AEL FC Arena την Κυριακή.

Να μπουν από το πρώτο λεπτό μέσα και να δείξουν πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την αδιαμφισβήτητα πολύ καλή ομάδα της Λάρισας και να πιστέψουν πως ήρθε η ώρα να γυρίσει ο τροχός και η τύχη να έρθει με το μέρος τους... Αυτό το πιστεύουν όλοι στην ομάδα, φάνηκε στο ματς με την Λαμία και αυτόν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό θέλουν να βγάλουν και την Κυριακή στην Λάρισα.

Αήττητος ο Βοσνιάδης!

Ένα στοιχείο που πρέπει να λάβουν υπόψη οι προληπτικοί, είναι η παράδοση του Αλέκου Βοσνιάδη με την Λάρισα. Ο Έλληνας τεχνικός, αφού παρέμεινε αήττητος σε πρεμιέρα (είχε αρχίσει με νίκη δύο φορές με τον Απόλλωνα, ενώ είχε έρθει ισοπαλία στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Νίκης Βόλου το 2014), θέλει να συνεχίσει να είναι αήττητος και στα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΛ!

Ο νέος τεχνικός της Κέρκυρας, είχε δουλέψει για λίγους μήνες στην Λάρισα το 2014 και από τότε μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στους Λαρισαίους. Μάλιστα, φέτος ο Απόλλωνας, έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από την ομάδα του κάμπου, έχοντας τον Βοσνιάδη ακόμα στον πάγκο του.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα