Μιχάλης Χαραλάμπους: Οι απίθανοι αριθμοί που δίνουν άνοδο στην ομάδα και την καριέρα του

Μιχάλης Χαραλάμπους: Οι απίθανοι αριθμοί που δίνουν άνοδο στην ομάδα και την καριέρα του

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Ο Μιχάλης Χαραλάμπους της ΕΝ Παραλιμνίου είναι εκείνος που οδηγεί την κούρσα του πρώτου σκόρερ στην Β' Κατηγορία, με 21 γκολ σε 23 ματς, τα οποία προφανώς βοηθούν την ομάδα του να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου στη «μεγάλη» κατηγορία.

Τη δεδομένη στιγμή και τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος ανόδου στη Β' Κατηγορία, η Ένωση Νέων Παραλιμνίου βρίσκεται στην 2η θέση του ταμπλό, στο -3 από την πρωτοπόρο Ομόνοια 29Μ. Είναι λοιπόν σε θέση ανόδου (οι τρεις πρώτοι ανεβαίνουν), και σίγουρα αυτό πιστώνεται στην πολύ καλή δουλειά όλου του προπονητικού team και των παικτών.

Πιστώνεται εξίσου πολύ όμως και στον πρώτο σκόρερ της ομάδας αλλά και ολόκληρης της λίγκας, Μιχάλη Χαραλάμπους. Ο 25 ετών στράικερ μετράει 21 γκολ (και τέσσερις ασίστ) σε 23 συμμετοχές σε κανονική διάρκεια και Playoff, με τους αριθμούς του να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί και να «φωνάζουν» πως με πιθανή άνοδο, ίσως έρθει η ευκαιρία μεταγραφής.

Σχεδόν ένα γκολ ανά αγώνα

Ο Χαραλάμπους κάνει σεζόν καριέρας, αφού τα γκολ του αναλογικά με τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, βγάζουν το εντυπωσιακό μέσο όρο του 0.9 γκολ ανά ματς. Μιλάμε για ένα νούμερο πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, ακόμη και αν πρόκειται για την δεύτερη κατηγορία, καθώς απαιτεί τρομερή συνέπεια και επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΤΣ

Όπως θα διαπιστώσατε και από το λεγόμενο heat map του, βλέπουμε έναν επιθετικό που κινείται σχεδόν παντού στο αντίπαλο μισό, έτσι ώστε να έχει συμμετοχή όχι μόνο στο τελείωμα, αλλά και στο «χτίσιμο» των επιθέσεων της ομάδας του. Και ναι, αν κανείς εμβαθύνει, μπορεί να εντοπίσει πως 7 εκ των 21 γκολ έχουν έρθει από το σημείο του πέναλτι, αλλά ακόμη και αυτό δείχνει συνέπεια και ικανότητα.

XGoals και επαφές στην περιοχή

Πάμε να δούμε και κάτι ακόμη. Σύμφωνα με την κορυφαία πλατφόρμα Wyscout, ο άσος της ΕΝ Παραλιμνίου έχει 16.23 XGoals (αφαιρούνται τα πέναλτι), πράγμα που σημαίνει πως έχει επί της ουσίας 2 γκολ λιγότερα από όσα θα έπρεπε να έχει πετύχει βάσει της ποιότητας των ευκαιριών που δόθηκαν στα πόδια του.

Ωστόσο, τα πατήματά του στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και οι προσπάθειες που παίρνει, δείχνουν στοιχεία ενός πλήρη επιθετικού. Παρά το γεγονός πως (όπως αναφέραμε παραπάνω) συμμετέχει και στην δημιουργία, ο Χαραλάμπους έχει φέτος 88 επαφές στην αντίπαλη περιοχή, νούμερο που τον τοποθετεί στην 4η θέση της λίστας, όχι και με... τρελή διαφορά από τους παραπάνω.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ

Κλείνουμε με τα σουτ, τις τελικές προσπάθειες γενικότερα που έχει επιχειρήσει, οι οποίες φτάνουν στον αριθμό 59, 3ο στην ανάλογη λίστα. Σχεδόν 60 σουτ, εκ των οποίων τα 21 (εδώ μετράνε τα πέναλτι) έχουν καταλήξει στα δίχτυα, δηλαδή το ένα τρίτο. Το συμβόλαιο του μπορεί να λήγει το 2027, ωστόσο αν η ομάδα του πάρει το εισιτήριο της ανόδου, με τέτοιες εμφανίσεις και στατιστικά, δύσκολα θα παραμείνει.

 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα