Ζάλτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2: Άνετοι οι Βάσκοι, «καθάρισαν» το «διπλό» από το πρώτο μέρος (vid)

Ιάσονας Θεριός
real_sociedad_win_chl

bet365

Χωρίς να... ιδρώσει, η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε με δύο γκολ στα πρώτα 27 λεπτά εκτός έδρας της Ζάλτσμπουργκ (2-0) και, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, ανέβηκε, έστω και προσωρινά στην κορυφή του 4ου ομίλου.

Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει η Ρεάλ Σοσιεδάδ που δείχνει πως μπορεί να εξασφαλίσει το «αστεράτο» μέλλον της και να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια του 4ου ομίλου. Οι Βάσκοι, που είδαν την Ίντερ να τους «κλέβει» την ισοπαλία στο «Ανοέτα» την 1η αγωνιστική, ταξίδεψαν στην Αυστρία με μόνο στόχο το «διπλό». Και αυτό πήραν και μάλιστα... σβηστά, αφού με δύο γκολ από το πρώτο μέρος νίκησαν 2-0 τη Ζάλτσμπουργκ και ανέβηκαν, έστω και προσωρινά στην 1η θέση του ομίλου τους.

Τις βάσεις νίκης έθεσε από νωρίς ο αρχηγός Μίκελ Οϊρθάμπαλ. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Ισπανός με έξυπνο αριστερό πλασέ άφησε άγαλμα τον Σλάγκερ και άνοιξε το σκορ. Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι και «κλείδωσαν» σημαντικά τους Ταύρους, ενώ στο 27' μπόρεσαν να χαλυβδώσουν το προβάδισμά τους. Ο Μπράις Μέντεθ πήρε την μπάλα από τον Κούμπο στον χώρο του κέντρου και, αφού την κουβάλησε για αρκετά μέτρα, βρήκε την τέλεια στιγμή για να εξαπολύσει από τα όρια της περιοχής το συρτό σουτ που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά σε κανένα σημείο του ματς δεν βρήκαν κάποια απάντηση με τη Λα Ρεάλ να προστατεύει άψογα το προβάδισμά της. Ίσως τα πράγματα βέβαια να ήταν διαφορετικά, αν στο 48' ίσχυε το πέναλτι που κέρδισε η Ζάλτσμπουργκ, το οποίο ωστόσο πήρε πίσω ο ρέφερι Φρανκόφσκι μετά από check στο VAR.

Ζάλτσμπουργκ: Σλάγκερ, Ντέντιτς, Σολέ (46’ Μπαϊντού), Πάβλοβιτς, Τέρζιτς, Γκλουχ (79’ Σούτσιτς), Γκουρνά Ντουάτ, Μπίντστρουπ (65’ Καπάλντο), Κίεργκαανρτ (46’ Φόρσον), Σίμιτς, Κονατέ (46’ Ράτκοφ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ (84’ Ελουστόντο), Θουμπέλδια, Λε Νορμάν (46’ Πατσέκο), Μουνιόθ, Μερίνο, Θουμπιμέντι, Μπαρενετσέα (63’ Κάρλος Φερνάντεθ), Μέντεθ(82’ Τουριέντες), Κούμπο (63’ Σο), Οϊαρθάμπαλ

4ος όμιλος

2η αγωνιστική
Ζάλτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2
Ίντερ - Μπενφίκα 22:00

Βαθμολογία
Ρεάλ Σοσιεδάδ 2 (3-1) 4
Ζάλτσμπουργκ 2 (2-2) 3
Ίντερ 1 (1-1) 1
Μπενφίκα 1 (0-2) 0

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Μπενφίκα
Ίντερ - Ζάλτσμπουργκ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα