Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Πανζουρλισμός» για τα Λιοντάρια του Βαλβέρδε! (vid)

Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Πανζουρλισμός» για τα Λιοντάρια του Βαλβέρδε! (vid)

Ιάσονας Θεριός
bilbaooooo_gabarra

bet365

Η Αθλέτικ του Ερνέστο Βαλβέρδε κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο μετά από 40 χρόνια και το Μπιλμπάο ντύθηκε στα «ερυθρόλευκα» για να πανηγυρίσει την τεράστια επιτυχία.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο γέμισε υπερηφάνεια τον κόσμο της κατακτώντας στα πέναλτι κόντρα στη Μαγιόρκα το πρώτο της Κύπελλο μετά από 40 χρόνια και δεν θα μπορούσε να μην το γιορτάσει.

Οι δρόμοι και ο... ποταμός της πόλης γέμισαν «ερυθρόλευκες» νότες για χάρη της ομάδας και χιλιάδες κόσμου έδωσαν το «παρών» στην περίφημη πλωτή παρέλαση της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός κόουτς και οι παίκτες του πήραν τη θέση τους στην «Gabarra», την εμβληματική βάρκα με την οποία η Αθλέτικ γιορτάζει τους τίτλους της και έπλευσαν στον ποταμό Νερβιόν απορροφώντας τη λατρεία των αμέτρητων φίλων τους, που ζητωκραύγαζαν για χάρη τους.

Οι εικόνες αυτής της ιδιαίτερης πλωτής φιέστας είναι πραγματικά μοναδικές και σίγουρα δεν θα ξεχαστούν από κανέναν σε αυτή την έκδοση της Αθλέτικ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως μέχρι και ο Ινίγο Μαρτίνεθ της... Μπαρτσελόνα έδωσε το «παρών» στη γιορτή της πρώην ομάδας του.

 

COPA DEL REY Τελευταία Νέα