Ελλάδα - Αρμενία: Μικρή και θετική η παράδοση της Εθνικής (pics & vids)

Δημήτρης Ρούσσος
Ελλάδα - Αρμενία: Μικρή και θετική η παράδοση της Εθνικής (pics & vids)

bet365

Σύντομη είναι η ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, που την Τρίτη (11/06) θα αναμετρηθούν για πέμπτη φορά, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν πανηγυρίσει κάποια επιτυχία κόντρα στο ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η ήττα από την Ιταλία στην 3η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2020 έχει δημιουργήσει «βαρύ» κλίμα στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, που στο διαδοχικό παιχνίδι με την Αρμενία, ξανά στο ΟΑΚΑ (11/06, 21:45) βλέπει την ευκαιρία να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή και να βελτιώσει την ψυχολογία της ενόψει της συνέχειας.

Η Αρμενία προσφέρεται ως αντίπαλος, δεδομένου ότι πρόκειται για χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλο, που μέχρι... αποδείξεως του εναντίου, δεν είναι σε θέση να κοντράρει την Ελλάδα και να της στερήσει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει το «τρίποντο» στον 10ο όμιλο.

(Πηγή: soccerbase.gr)

Με βάση την ιστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων, η Εθνική είναι το φαβορί, μετρώντας ως τώρα τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια. Για πρώτη φορά Ελλάδα και Αρμενία αναμετρήθηκαν στα προκριματικά του Euro 2004. Συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου 2002, όταν με δυο γκολ του Νικολαΐδη η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ πήρε τη νίκη με 2-0.

Στο παιχνίδι του β' γύρου στο Ερεβάν ο Βρύζας είχε διατηρήσει την ομάδα σε τροχιά πρόκρισης, χαρίζοντάς της τη νίκη με 0-1. Έκτοτε σε δυο φιλικά παιχνίδια η Ελλάδα μέτρησε μια νίκη και μια ισοπαλία.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα