EURO 2024: Ο Άλμπερτ, η επίσημη μασκότ της διοργάνωσης

EURO 2024: Ο Άλμπερτ, η επίσημη μασκότ της διοργάνωσης

Βασίλης Μπαλατσός
Αλμπερτ
Ο Άλμπερτ το λούτρινο αρκουδάκι θα είναι η επίσημη μασκότ του ΕURO 2024 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Το ΕURO 2024 είναι προ των πυλών και όπως κάθε τετραετία θα καθηλώσει εκατομμύρια θεατές όλων των ηλικιών. Μάλιστα, όπως γίνεται σε κάθε τουρνουά από το 1980 μέχρι τώρα η φετινή διοργάνωση θα έχει τη δική της μασκότ που θα τραβήξει τα βλέμματα των μικρών φίλων του ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Άλμπερτ.

Το μεγάλο λούτρινο αρκουδάκι με τη φανέλα με το Νο. 24, το οποίο αναδείχθηκε ως επίσημη μασκότ του ΕURO 2024 από ψηφοφορία παιδιών από όλη την Ευρώπη μέσω του προγράμματος «Football in Schools». Bärnardo, Bärnheart και Herzi von Bär (όλα τα λογοπαίγνια με τη γερμανική λέξη αρκούδα) ήταν στη shortlist για ονόματα της μασκότ, αλλά το Albärt (Άλμπερτ) κέρδισε με 32% των ψήφων.

Ο Άλμπερτ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους οπαδούς της Γερμανίας πριν από τον φιλικό αγώνα των Πάντσερ με την Κολομβία στις 20 Ιουνίου στην «Arena AufSchalke» και έκανε το ντεμπούτο του το ίδιο πρωί σε ένα δημοτικό σχολείο στο Γκελζενκίρχεν. Φιλοδοξία του είναι να να εμπνεύσει τα παιδιά σε όλη την Ευρώπη να δραστηριοποιηθούν και να ενθαρρύνουν την αγάπη για το ποδόσφαιρο και τις αξίες του.

«Ως γονιός, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να διεγείρω τη φαντασία των παιδιών. Με την κυκλοφορία της μασκότ του τουρνουά μας, ελπίζουμε να δημιουργήσουμε έναν διασκεδαστικό και συμπαθή χαρακτήρα που θα τους εμπνεύσει να απολαύσουν το ποδόσφαιρο», είχε πει για τον Άλμπερτ ο ambassador του EURO 2024 και θρύλος τόσο της Γερμανίας, όσο και της Μπάγερν, Φίλιπ Λαμ.

@Photo credits: UEFA.com
 

EURO Τελευταία Νέα