Conference League: Αδίκησε τον εαυτό της και αποκλείστηκε η Τράμπζονσπoρ, «τσέκαρε» το εισιτήριο της η Φιορεντίνα

Newsroom
Conference League: Αδίκησε τον εαυτό της και αποκλείστηκε η Τράμπζονσπoρ, «τσέκαρε» το εισιτήριο της η Φιορεντίνα

bet365

Η Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα - Σιώπη έχασε με 2-0 από τη Βασιλεία στην Ελβετία και έμεινε εκτός Ευρώπης. Ζευγάρωσαν τις νίκες τους Φιορεντίνα και Γάνδη.

Εκτός Ευρώπης έμεινε η Τράμπζονσπορ του Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη. Οι πρωταθλητές Τουρκίας ήταν καλοί, είχαν ευκαιρίες, ακυρωθέν γκολ, χαμένο πέναλτι και εν τέλει ηττήθηκαν με 2-0 και αποκλείστηκαν. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 13' με τον Αμντούνι, στο 27' οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, ο αρχηγός της Εθνικής ανέβαλε την εκτέλεση, γλίστρησε και αστόχησε.

Στο 49' ο Γκόμες κέρδισε δεύτερο πέναλτι αλλά μετά από παρέμβαση του VAR ο Ματέου Λαόθ ανακάλεσε την απόφαση του. Στο 61' ο Ντενσβίλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ του δεν μέτρησε. Στο 76' ο Ζεκίρι έκανε το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την ομάδα του στους «16» του Conference League.

Ζευγάρωσε τις νίκες της και προκρίθηκε η Λεχ

Η Λεχ Πόζναν είχε νικήσει την Μπόντο Γκλιμτ εκτός έδρας με 1-0 στη ρεβάνς στην έδρα της νίκησε με το ίδιο σκορ στην Πολωνία τους Νορβηγούς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο 62' ο Περέιρα έβγαλε τη σέντρα και ο Σουηδός αρχισκόρερ της Λεχ Πόζναν, Μίκαελ Ίσακ με σουτ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς.

Ανατροπή από 0-2 και πρόκριση για τη Φιορεντίνα

Στη Φλωρεντία η Φιορεντίνα υποδέχτηκε την Μπράγκα με τη σιγουριά των τεσσάρων γκολ που είχε πετύχει στην Πορτογαλία, έμεινε πίσω με 0-2 αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-2. Ο Κάστρο άνοιξε το σκορ στο 17' και στο 34' ο Ντιαλό διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων. Στο 37΄ο Μαντραγκόρα μείωσε για τους γηπεδούχους και ουσιαστικά... κομμάτιασε τις όποιες ελπίδες της Μπράγκα.

Στο 50' έγινε μια... πρωτοφανής φάση. Ο Καμπράλ έκανε προβολή το goal line technology υπέδειξε πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, ο διαιτητής μέτρησε το γκολ σε πρώτο χρόνο αλλά μετά από «on-field review» το ακύρωσε, καθώς έκρινε πως η μπάλα δεν είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Ο Σαπονάρα ισοφάρισε στο 58' και στο 83' ο Καμπράλ ολοκλήρωσε την ανατροπή των Βιόλα.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (24/2) στις 14:00 στα γραφεία της UEFA στη Νιόν με τις οκτώ ομάδες που πέρασαν από τα playoffs να αντιμετωπίζουν τις οκτώ νικήτριες της φάσης των ομίλων. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 9 Μαρτίου και οι ρεβάνς στις 16 του ίδιου μήνα. Οι οκτώ ομάδες που θα προκριθούν θα μπουν σε νέα κλήρωση στις 17 Μαρτίου.

Πρόκριση στα πέναλτι για τη Γάνδη

Το εισιτήριο για τους «16» του Conference League έκλεισε και η Γάνδη, η οποία λύγισε με 5-3 στα πέναλτι (μετά από νίκη 1-0) την Καραμπάγκ και την άφησε εκτός διοργάνωσης. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα πέτυχε ο Ορμπάν στο 74΄, με τους Βέλγους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι στη ρώσικη ρουλέτα και να κλειδώνουν την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα των playoffs για τους «16»:

Κλουζ - Λάτσιο 0-0 (0-1)
Ντνίπρο - ΑΕΚ Λάρνακας 0-0 (0-1)
Παρτίζαν - Σέριφ 1-3 (2-3)
Άντερλεχτ - Λουντογκόρετς 2-1 (3-0)
Γάνδη - Καραμπάγκ 1-0 (Παράταση)
Βασιλεία - Τράμπζονσπορ 2-0 (2-1)
Λεχ - Μπόντο Γκλιμτ 1-0 (2-0)
Φιορεντίνα - Μπράγκα 3-2 (2-7)
Γάνδη - Καραμπάγκ 5-3 πεν. (1-0 κ.δ)

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη φάση των 16:

  • Μπασακσεχίρ
  • Γουέστ Χαμ
  • Βιγιαρεάλ
  • Νις
  • Άλκμααρ
  • Τζουγκάρντεν
  • Σίβασπορ
  • Σλόβαν
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα