Λιλ - Άστον Βίλα 3-4 πεν. (2-1 κ.δ. - παρ.): Ο ήρωας Μαρτίνες «καθάρισε» στα πέναλτι, στο... δρόμο του Ολυμπιακού οι Villans

Βασίλης Μπαλατσός
Μαρτινες

bet365

Η Λιλ προηγήθηκε με 2-0 της Άστον Βίλα, αγκάλιασε την πρόκριση, αλλά οι Χωριάτες βρήκαν γκολ στο φινάλε (2-1) και στη διαδικασία των πέναλτι νίκησαν με 4-3 και θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά του Conference League τον νικητή του Φενέρ - Ολυμπιακός. Ήρωας ο Μαρτίνες με δυο αποκρούσεις στη ρώσικη ρουλέτα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Εμιλιάνο Μαρτίνες έστειλε την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League. Η Λιλ ήταν ανώτερη στην έδρα της, προηγήθηκε με 2-0, οι Χωριάτες βρήκαν το γκολ που χρειαζόντουσαν λίγο πριν το 90' (2-1) και στη διαδικασία των πέναλτι οι Βρετανοί νίκησαν με 4-3, με τον βασικό κίπερ της Αργεντινής να αποκρούει δυο εκτελέσεις. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα αντιμετωπίσει στους «4» την ομάδα που θα περάσει από το Φενέρ - Ολυμπιακός.

Οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι, ενώ οι Άγγλοι δεν.,. υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο 15'. Ο Γιορό έβγαλε τη βαθιά μπαλιά, ο Γκούντμουντσον έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Γιαζίτσι με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ και έφερε το ζευγάρι σε ισορροπία. Οι Λιλουά συνέχισαν να πιέζουν και στο μισάωρο ο Αντρέ έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Η Λιλ διπλασίασε το προβάδισμα της και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο 67'. Ο Χάραλντσον εκτέλεσε κόρνερ και ο Αντρέ με κεφαλιά νίκησε τον Μαρτίνες για το 2-0. Η Άστον Βίλα προσπάθησε να πιέσει, οι Γάλλοι κρατούσαν το αποτέλεσμα, όμως στο 87'... χάρισαν την ισοφάριση. Ο τερματοφύλακας της Λιλ συγκρούστηκε με συμπαίκτη του, η μπάλα έφτασε εκτός περιοχής στον Κας, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα σε ανυπεράσπιστη από τερματοφύλακα εστία για το 2-1.

Στην παράταση η Άστον Βίλα έφτασε πιο κοντά στο γκολ της πρόκρισης. Στο 100' ο Σεβαλιέ απέκρουσε με δυσκολία το πλασέ του Μπέιλι, στην επαναφορά ο Λουίς πήρε την κεφαλιά εξ επαφής, όμως είχε και πάλι απαάντηση ο Γάλλος πορτιέρε και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Ντιμπού Μαρτίνες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς νίκησε τους Μπενταλέμπ και Αντρέ, στην τελευταία εκτέλεση και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Η διαδικασία των πέναλτι στο Λιλ - Άστον Βίλα

  • Γκολ Τίλεμανς 0-1
  • Μπενταλέμπ - Απόκρουση Μαρτίνες
  • Γκολ Γουότκινς 0-2
  • Γκολ Ντέιβιντ 1-2
  • Γκολ Κας 1-3
  • Γκολ Γκόμες 2-3
  • Μπέιλι - Απόκρουση Σεβαλιέ
  • Γκολ Καμπελά 3-3
  • Γκολ Ντάγκλας Λουίς 3-4
  • Αντρέ - Απόκρουση Μαρτίνες

Λιλ: Σεβαλιέ, Τιάγκο Σάντος, Ντιακιτέ, Ισμαΐλι, Γιορό, Αντρέ, Μπενταλέμπ, Γιαζιτσί (86’ Καβαλέιρο), Χάραλντσον (77’ Γκομες), Γκούντμουντσον (91’ Καμπελά), Ντέιβιντ
Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Ντιν, Κας, Πάου Τόρες, Κονσά, Τίλεμανς, Λουίζ, ΜακΓκίν (80’ Ντουράν), Τζανιόλο (28’ Ρότζερς), Ντιαμπί (71’ Μπέιλι), Γουότκινς

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα