Ολυμπιακός: Η κομβική ποδοσφαιρική απλότητα του Ιμπόρα και το πλατύ χαμόγελό του για την πρόκριση (vids)

Ο Ιμπόρα με τον Τζολάκη

bet365

Ο 36χρονος Ισπανός χαφ ήρθε από τον πάγκο στο Φενέρ - Ολυμπιακός παίζοντας σημαντικό ρόλο στα δεδομένα των Πειραιωτών και για την πρόκρισή τους.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα των τόσων ευρωπαϊκών τροπαίων είναι ένας χαφ που έχει περάσει από διάφορα διαστήματα στον Ολυμπιακό. Από την περίοδο της απόκτησής του για να αποτελεί είτε βασικό στέλεχος είτε μία καλή συμπληρωματική λύση μέχρι την αγωνιστική του αμφισβήτηση αλλά και το γεγονός ότι δεν έβρισκε καν χρόνο συμμετοχής στον πειραϊκό σύλλογο.

Το σήμερα είναι πολύ διαφορετικό για εκείνον. Πολύ αλλιώτικο και πολύ πιο αισιόδοξο. Άλλωστε το στίγμα του τι έχει βιώσει το έδωσε και ο ίδιος ο Ισπανός. Βέβαια δεν χρειαζόταν καν να κάνει τις δηλώσεις του. Το πλατύ του χαμόγελο τα έλεγε όλα. Ένα χαμόγελο ενός παίκτη που παρότι έχει 4 Europa στην... τροπαιοθήκη του συνεχίζει να έχει... δίψα για προσφορά και μεγάλο κίνητρο.

Ο ίδιος εξάλλου τόνισε σχετικά μετά τη Φενέρ πώς «θα ήθελα πρώτα να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και βοήθησα την ομάδα να δίνει τέτοιου είδους παιχνίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήταν μία δύσκολη σεζόν για εμένα, δύσκολες εβδομάδες και δύσκολοι μήνες, αλλά πάντα προσπαθούσα να δουλεύω αθόρυβα και είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Είναι σημαντική μέρα και για εμένα, αφού ό,τι έχουμε πετύχει στο γήπεδο είναι υπέροχο και μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

Είχα έναν τραυματισμό. Κάτι που δεν ήταν εύκολο για εμένα, αλλά ήθελα να βοηθήσω την ομάδα και δεν μπορούσα. Τώρα, όμως, προσπαθώ να το κάνω. Είναι μία υπέροχη στιγμή για εμένα μέσα στη σεζόν και θα παλέψουμε για τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τα πάντα. Χρειάζεται να εξελιχθούμε όλοι μαζί και είναι σημαντικό αυτό που πετύχαμε».

Ο Ιμπόρα λοιπόν μπήκε ως αλλαγή στο Φενέρ - Ολυμπιακός για να δώσει βοήθειες στον άξονα και το έκανε. Συνέβαλλε τακτικά, αμυντικά και ακόμα και επιθετικά παρότι το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν ιδιαίτερα καλό. Φυσικά είχε την πολύ μεγάλη φάση με την κεφαλιά στο δοκάρι.

Ο Μεντιλίμπαρ θα μπορούσε να είχε βάλει στον αγώνα τον Ορτα ή τον Καρβάλιο αλλά προτίμησε την εμπειρία του Ιμπόρα σε ευρωπαϊκό level και δικαιώθηκε. Ο Βιθέντε Ιμπόρα δεν είχε πρόβλημα ακόμα και να τα... βάλει με τους παίκτες της Φενέρ όταν θεώρησε πώς χρειαζόταν να βγει μπροστά και να προστατέψει τους παίκτες του.

Είχε ακόμα και επιστροφές για να βοηθάει ακόμα και στο κέντρο της άμυνας. Γενικά ήταν πειστικότατος και προσέφερε για τα καλά (έχοντας μία κομβική ποδοσφαιρική απλότητα), όπως καλή προσφορά είχαν στο γήπεδο και άλλες αλλαγές όπως ο Ορτα με τον Ρίτσαρντς.

@Photo credits: eurokinissi
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα