Ολυμπιακός: Γιατί ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές

Newsroom
Μεντιλίμπαρ

bet365

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε απέναντι στην Άστον Βίλα μόνο τρεις αλλαγές παρότι είχε ακόμα δύο διαθέσιμες. Ποιος ήταν ο λόγος;

Στην ιστορία θα μείνει η 9η του Μάη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Άστον Βίλα και στη ρεβάνς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του Conference League, έχοντας την ευκαιρία να γράψουν την πιο χρυσή σελίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με μπροστάρη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το εισιτήριο για τον τελικό της 29ης του Μάη όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα για να κατακτήσει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο ελληνικής ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να επικρατήσει του Ουνάι Έμερι και στα δύο παιχνίδια και να αφήσει εκτός τον συμπατριώτη του. Μάλιστα, στη ρεβάνς του Φαλήρου, ο Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε μονάχα τις τρεις από τις πέντε διαθέσιμες αλλαγές που είχε. Υπάρχει λόγος ωστόσο.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έκανε η IFAB πριν από σχεδόν δύο χρόνια, στον κανονισμό των αλλαγών, κάθε ομάδα έχει στη διάθεση της τη δυνατότητα να κάνει έως και πέντε αλλαγές. Οι πέντε αυτές αλλαγές ωστόσο πρέπει να γίνονται μέσα σε τρεις διακοπές που έχει δικαίωμα να ζητήσει κάθε προπονητής.

Ο Μεντιλίμπαρ χρειάστηκε να «σπαταλήσει» τις δύο από τις τρεις διακοπές του, καθώς οι Ιμπόρα και Κίνι αντικαταστάθηκαν με ενοχλήσεις. Η πρώτη αλλαγή του Βάσκου ήταν αυτή του Μασούρα στο 64ο λεπτό ο οποίος πέρασε στη θέση του Ποντένσε.

Ο Όρτα πέρασε στη θέση στου Ιμπόρα στο 73ο λεπτό λόγω ενοχλήσεων που είχε ο Ισπανός, όπως αντίστοιχα έγινε και στο 77ο λεπτό όταν ο Αποστολόπουλος πέρασε στη θέση του Κίνι που τραυματίστηκε.

Ο Μεντιλίμπαρ λοιπόν χρησιμοποίησε και τις τρεις διαθέσιμες διακοπές που είχε με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην έχει δικαίωμα άλλης αλλαγής παρότι κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα πέντε αλλαγών.

@Photo credits: INTIME
 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα