Μολ και Τσίμιροτ σκιαγραφούν τη Γκενκ στο Gazzetta: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να τη... χτυπήσει στις αντεπιθέσεις»

cimiroy

bet365

Η Γκενκ είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο του Ολυμπιακού και οι Ζόελ Μολ με τον Γκόικο Τσίμιροτ αναλύουν στο Gazzetta τον βελγικό σύλλογο.

Η ώρα για την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού έφτασε. Οι Πειραιώτες ρίχνονται στη μάχη των προκριματικών με στόχο τη θέση τους στους ομίλους και η Γκενκ είναι το πρώτο εμπόδιο για τον 3ο γύρο του Europa League.

Η βελγική ομάδα αποκλείστηκε στον 2ο γύρο του Champions League από τη Σερβέτ και δεν θα ήθελε να βρεθεί εκτός και από το Europa League, όμως ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως μεγάλο στόχο το όνομα του στην κληρωτίδα των γκρουπ της διοργάνωσης.

Το Gazzetta εντόπισε τόσο τον Ζόελ Μολ όσο και τον Γκόικο Τσίμιροτ οι οποίοι ανέλυσαν την προσεχή αντίπαλο των «ερυθρολεύκων», δίνοντας τα δυνατά, τα αδύναμα και τα σημεία που θα πρέπει να σταθεί η ομάδα του Μαρτίνεθ.

Ο πρώτος μπήκε ως αλλαγή στη ρεβάνς-θρίλερ για χάρη της Σερβέτ και βοήθησε στα μέγιστα για να έρθει η μεγάλη πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Κύπριος πορτιέρε στάθηκε στην ποιότητα του φορ των Βέλγων αλλά και στο πόσο εύκολα τρώει αντεπιθέσεις.

Όσο για τον δεύτερο, πρόκειται για τον άλλοτε χαφ του ΠΑΟΚ που είχε αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό, γνωρίζει από ελληνικό πρωτάθλημα και πέρσι ήταν στο Βέλγιο με τη Στάνταρ Λιέγης. Σε αυτό που στάθηκε, ήταν οι αντεπιθέσεις που μπορούν να πληγώσουν τη Γκενκ σε μεγάλο βαθμό ενώ μοιράστηκε και τη συμβουλή που θα έδινε στους παίκτες των Πειραιωτών.

Μόλ: «Προσοχή στον Αροκονταρέ, ευκαιρία για τον Ολυμπιακό»

- Το δυνατό σημείο της Γκενκ που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός;

«Είναι μία καλή ομάδα που ξέρει να δημιουργεί επιθέσεις από την άμυνα, δεν βιάζεται και οι ποδοσφαιριστές έχουν εξαιρετική τεχνική. Γενικά είναι μία δυνατή ομάδα που τακτικά γνωρίζει πως παίζει ο αντίπαλος αλλά γνωρίζει και η ίδια τι θέλει να κάνει».

- Σε ποια αδυναμία πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός;

«Έχουν αδυναμία στις μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Οι γραμμές δεν ήταν ισορροπημένες στα μετόπισθεν οπότε έβγαινε εύκολα επίθεση εφόσον γινόταν μακρινή μπαλιά στην επίθεση».

- Ο παίκτης- «κλειδί» της Γκενκ;

«Θα έλεγα ο ψηλός φορ που έχουν, ο Αροκονταρέ. Είναι φοβερός στο ψηλό παιχνίδι και μιλάμε για ένα πολύ δυνατό παιδί. Αν γίνει σέντρα στην περιοχή, δεν γίνεται να του αμυνθείς οπότε θα συμβούλευα τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην επιτρέψουν τις σέντρες καθώς αν γίνουν, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπίσεις αυτόν τον παίκτη»

- Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την πρόκριση;

«Κοίτα θα σου πω... Θεωρώ θα είναι ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι όπως ακριβώς έγινε και με τα δικά μας. Η Γκενκ δεν βρίσκεται σε καλή στιγμή καθώς αποκλείστηκε από εμάς και ηττήθηκε και στο πρωτάθλημα, οπότε αυτό είναι μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ώστε να προκριθεί».

- Στο πρώτο ή στο δεύτερο ματς ήταν καλύτερη η Γκενκ;

«Στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας θα έλεγα ότι ήμασταν λίγο καλύτεροι της Γκενκ όμως δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γιατί στο δεύτερο μείναμε με δέκα παίκτες στο 3ο λεπτό, οπότε η συνέχεια ήταν πραγματική... μάχη. Όμως ήμασταν τυχεροί».

- Μίλα μου και για τη δική σας επιτυχία...

«Ήταν φανταστικό πραγματικά. Θεωρώ ότι μας βοήθησε η τύχη γιατί παίζαμε με παίκτη λιγότερο όπως δείξαμε πραγματικό χαρακτήρα, πήγαμε το ματς στα πέναλτι και τα καταφέραμε. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά τα καταφέραμε. Η Γκενκ ήταν το φαβορί στα χαρτιά, εμείς είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ματς για να σκοράρουμε περισσότερα γκολ αλλά στο τέλος της μέρας τα καταφέραμε»

Τσίμιροτ: «Αυτή θα ήταν η συμβουλή μου στους παίκτες του Ολυμπιακού»

- Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός;

«Θεωρώ ότι το δυνατό τους σημείο είναι πως παίζουν ως ομάδα. Είναι ένα σύνολο που παίζει πολύ ωραίο, επιθετικό και συμπαγή ποδόσφαιρο. Πραγματικά μία αρκετά καλή ομάδα».

- Πού θεωρείς ότι θα πρέπει να τη… πληγώσει;

«Πρέπει να χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις πιστεύω γιατί πολλές φορές η Γκενκ έχει ψηλά τις γραμμές της και έτσι μπορεί εύκολα ο αντίπαλος να την πληγώσει στην κόντρα».

- Ποιος είναι το παίκτης-βαρόμετρο της Γκενκ;

«Έχει αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο. Ο τερματοφύλακας παίζει αρκετά βασικό ρόλο στην κατεύθυνση και την ηρεμία της ομάδας. Επίσης έχουν ποδοσφαιριστές που πιέζουν ψηλά και μπορούν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο».

- Θεωρείς ότι μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός;

«Και βέβαια μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Είναι μία επίσης εξαιρετική ομάδα και ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε έχει την εμπειρία».

- Πόσο σημαντική είναι η παρουσία των οπαδών της;

«Έχουν καλούς οπαδούς αλλά πραγματικά στην Ελλάδα είναι το κάτι άλλο…».

- Αν είχες μπροστά σου τους παίκτες του Ολυμπιακού, ποια θα ήταν η συμβουλή σου;

«Θα τους έλεγα ότι πρέπει να είναι συμπαγής ως ομάδας γιατί είναι πραγματικά πολύ επιθετική και φυσικά ο Ολυμπιακός έχει επίσης εξαιρετικούς παίκτες για να τους κοντράρει».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα