Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Superman Ποντένσε, μία εμφατική πρόκριση και το know how του Καρβαλιάλ

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Superman Ποντένσε, μία εμφατική πρόκριση και το know how του Καρβαλιάλ

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα ματς με τη Μπάτσκα Τόπολα όπου θα μπορούσε να είχε βάλει και παραπάνω γκολ έχοντας έναν πρωταγωνιστή από τον οποίο περίμενε το come back του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Τέλος καλό όλα καλά για έναν Ολυμπιακό που δεν ήταν συνολικά σούπερ απέναντι στη Μπάτσκα Τόπολα αλλά που όμως θα μπορούσε να της είχε βάλει ακόμα και επτά γκολ στο άδειο φαληρικό γήπεδο και σε μία τέτοια περίπτωση να δημιουργούσε νέο ρεκόρ. Της έβαλε τελικώς πέντε που με βάση την επιθετική του εικόνα μοιάζει... φτωχό σκορ, όμως από την άλλη ήταν πέντε τέρματα.

Έχοντας σε τοπ κατάσταση - ειδικά από ένα σημείο και έπειτα - έναν παίκτη που τον περίμενε να τον βοηθήσει τον τελευταίο καιρό. Τον Ντάνιελ Ποντένσε που... χόρεψε ουκ ολίγες φορές τους Σέρβους, έβαλε 2 γκολ και θύμισε ξανά για τα καλά τον Superman του Ολυμπιακού. Έχουμε να κάνουμε άλλωστε με έναν μεσοεπιθετικό που έχει ήδη φέτος 8 γκολ σε 15 αναμετρήσεις αλλά και 3 ασίστ και που βέβαια είχε τραυματιστεί με τη Γουέστ Χαμ. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να σταθούμε τόσο στον Φορτούνη που ήταν βέβαια ξανά πολύ καλός δημιουργικά, έχοντας συμβολή στις πιο πολλές φάσεις των γκολ της ομάδας του.

Ο νέος τεχνικός των Πειραιωτών αλλά και ο Ολυμπιακός τον χρειάζονται τον πολύ καλό Ποντένσε. Τον έχουν ανάγκη αγωνιστικά καθότι είναι παίκτης με την ποιότητα και την ικανότητα να... διασύρει κάθε άμυνα. Αρκεί αυτή του η καλή επιστροφή να έχει και συνέχεια.

Ο Καρβαλιάλ ήδη κατάλαβε και από το παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα το τι πρέπει να βελτιώσει

Ο Πορτογάλος με την εμπειρία του ήδη εντόπισε και τα καλά στοιχεία του Ολυμπιακού αλλά και τα τρωτά του σημεία. Φάνηκε από την πρώτη στιγμή το τι στιλ κόουτς είναι όταν δεν έψαξε δικαιολογίες για το γεγονός πώς το ματς στο Καραϊσκάκη ήταν χωρίς κόσμο.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ τα είδε και τα καλά και τα άσχημα. Και τα είδε και τα εντόπισε στο γήπεδο αλλά και τα κατέγραψε στις δηλώσεις του. Είδε την επιθετική ορμή, το ταλέντο και τις φάσεις. Είδε όμως και τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Και τα είδε και στη φάση του 4-1 με τους Ορτέγα και Ντόι και στο 4-2 που ήρθε αφότου η σερβική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες.

Στο δε 2ο γκολ των Σέρβων ο Τσίρκοβιτς σκόραρε έχοντας έξι παίκτες των Ερυθρόλευκων στη φάση. Έξι μαζί με τον Πασχαλάκη. Σίγουρα δεν είναι μία καλή αντίδραση ομάδας αυτή. Και αναμφίβολα είναι μία φάση για... μελέτη απ' όλους που σε μία ομάδα του μεγέθους του Ολυμπιακού πρέπει να αποφευχθεί να επαναληφθεί.

Από εκεί και πέρα όμως ήταν ξεκάθαρη η διαφορά των 2 ομάδων (για άλλη μία φορά). Ήταν πεντακάθαρη αγωνιστικά αλλά και εμφατική - όπως εξελίχθηκε - πρόκριση για το Conference League. Ο Ολυμπιακός εάν εξαιρέσουμε εκείνο το κακό διάστημα σε αμυντικό και τακτικό level ήταν για τα καλά ανώτερος και δικαίως συνεχίζει στην Ευρώπη. Και ας χρειάστηκε να πάρει αυτή τη νίκη μην έχοντας τον κόσμο του στο πλευρό του.

Υ.Γ. Πολύ σημαντικό για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί το ότι βρήκε δίχτυα μετά από μήνες με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Και όχι μόνο σκόραρε αλλά έπαιξε και πραγματικά πολύ καλά, έχοντας καλές κινήσεις και βγάζοντας και άλλες φάσεις. Πολύ καλό για τη ψυχολογία του και την αυτοπεποίθησή του γιατί είναι ένας φορ που θα χρειαστεί - και αυτός - στη συνέχεια.

Υ.Γ. 2 Οι Ρέτσος και Ροντινέι ήταν οι κορυφαίοι της ερυθρόλευκης άμυνας με τη Μπάτσκα Τόπολα. Ο Ορτέγα έδειξε και πάλι πώς παρά το ταλέντο του θέλει χρόνο.

Υ.Γ. 3 Πρώτο ματς του Ομάρ Ρίτσαρντς με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε έναν ρόλο λίγο σαν έκπληξη. Σαν αριστερός χαφ - εξτρέμ. Με το... καλημέρα έβγαλε ποδοσφαιρικό θράσος και προσπάθησε πολύ.

Υ.Γ. 4 Ο Μπιελ ίσως ήταν η μόνη αλλαγή που δεν... πήγε τόσο. Ακόμα και σε δύο φάσεις που πήγε να βρει γκολ δεν τα κατάφερε.

Υ.Γ. 5 Είναι αξιοσημείωτο και φοβερό το γεγονός πώς η διοίκηση της Μπάτσκα Τόπολα είδε το ματς από το ξενοδοχείο. Και αυτό επειδή 80 VIP της έμειναν εκτός γηπέδου. Απλά φοβερό.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.