Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 1-0: Πήρε ανάσα με το πρώτο γκολ του Βίτορ Ρόκε (vid)

Vitor Roque

bet365

Κακή για ακόμα ένα παιχνίδι η Μπαρτσελόνα, λύγισε με το ζόρι την Οσασούνα (1-0) χάρη στο πρώτο γκολ του Βίτορ Ρόκε, στο πρώτο ματς μετά την ανακοίνωση του Τσάβι ότι αποχωρεί το καλοκαίρι – Απείλησαν οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με δέκα – Τραυματίστηκε και ο Φεράν Τόρες!

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει… μαντήλι να κλάψει. Παρ’ όλα αυτά, πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή του χειμερινού παζαριού, έστω και αν σαράντα εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Παραναένσε για τον Βίτορ Ρόκε θα αρχίσει να τα δίνει αργότερα και, βεβαίως, με δόσεις.

Ο 18χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός σημείωσε το πρώτο του γκολ και έδωσε μια τεράστια ανάσα στους Μπλαουγκράνα στο εξ’ αναβολής παιχνίδι πρωταθλήματος με την Οσασούνα (1-0), διατηρώντας τους στην τρίτη θέση, στη μάχη για την ανανέωση του εισιτηρίου του Champions League.

Αυτός, άλλωστε, φαντάζει ως ο μοναδικός ρεαλιστικός στόχος που έχει απομείνει στην ομάδα, η οποία έδινε απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ το πρώτο της παιχνίδι μετά την ανακοίνωση του Τσάβι ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι.

Ο Ζοάο Φέλιξ προστέθηκε στην μακρά λίστα των απουσιών για τους γηπεδούχους, στην οποία βρίσκονται σταθερά Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Αλεχάντρο Μπάλντε, Μάρκος Αλόνσο, Γκάβι, Σέρτζι Ρομπέρτο και Ραφίνια, με τον προπονητή να ξεκινάει για δεύτερη φορά βασικό τον 17χρονο κεντρικό αμυντικό Πάου Κουμπαρσί.

Ο μέσος Αϊμάρ Ορόθ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Χαγκόβα Αρασάτε, ο οποίος δεν υπολογίζει σταθερά τον επιθετικό Τσίμι Άβιλα, ενώ έχασε με τραυματισμό και τον μπακ Ρουμπέν Πένια.

Τραυματίστηκε και ο Φεράν Τόρες!

Και, επειδή ενός κακού μύρια έπονται, μόλις στο έβδομο λεπτό αποχώρησε τραυματίας και ο Φεράν Τόρες, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ομάδας, ο οποίος έφυγε με δάκρυα στα μάτια από τον αγωνιστικό χώρο.

Με τον Φερμίν Λόπεθ στην θέση του, η Μπάρτσα είχε κατοχή της τάξεως του 70%, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού με εξαίρεση δύο κεφαλιές άουτ των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Ζιλ Κουντέ και δύο επικίνδυνες σέντρες των Ζοάο Κανσέλο και Λαμίν Γιαμάλ, δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Αϊτόρ Φερνάντεθ.

Η Οσασούνα επιτέθηκε λίγο, αλλά πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ σε κεφαλιά άουτ του Άντε Μπούντιμιρ στο δεύτερο δοκάρι και εντελώς αμαρκάριστος, ενώ κρατούσε με άνεση τις αργές και ακίνδυνες καταλανικές επιθέσεις.

Βίτορ Ρόκε: Πρώτη επαφή, πρώτο γκολ

Ο Γιαμάλ, σχεδόν άφαντος στο πρώτο ημίχρονο, άρχισε να κάνει μια εμφανή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή και από δική του σέντρα ο Ιλκάι Γκιντογκάν έπιασε κεφαλιά άουτ από απίστευτα καλή θέση.

Τα λεπτά περνούσαν, το γκολ δεν ερχόταν και ο Τσάβι αποφάσισε να «θυσιάσει» τον Φερμίν Λόπεθ, παρ’ ότι ήταν από τους πιο δραστήριους, για να κάνει αλλαγή στην αλλαγή, βάζοντας στην θέση του τον Βίτορ Ρόκε.

Και δικαιώθηκε απόλυτα, αφού στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Βραζιλιάνος την έστειλε στα δίχτυα με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από σέντρα με το εξωτερικό του Κανσέλο, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα (63’).

Ο Ρόκε δεν έμεινε εκεί και, τέσσερα λεπτά αργότερα, «χόρεψε» τον Ουνάι Γκαρθία, αυτός τον τράβηξε καθαρά, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από είκοσι λεπτά.

Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη, χάνοντας ευκαιρίες με Γιαμάλ και Κανσέλο, με γκολ του Λεβαντόφσκι να ακυρώνεται ορθά για καθαρό οφσάιντ του Πολωνού.

Ακόμα και με δέκα, πάντως, η Οσασούνα δεν το έβαλε κάτω και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Ραούλ Γκαρθία και Πάμπλο Ιμπάνιεθ για να ισοφαρίσει. Τέλος καλό, όχι όμως όλα καλά για μια πληγωμένη από κάθε άποψη Μπαρτσελόνα, η οποία τουλάχιστον παραμένει στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της La Liga. Από ολότελα όμως…

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Ινιάκι Πένια – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Ζοάο Κανσέλο – Γκιντογκάν, Πέδρι (77’ Οριόλ Ρομέου), Ντε Γιονγκ – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (7’ λ. τρ. Φερμίν Λόπεθ / 62’ Βίτορ Ρόκε).

Οσασούνα (Χαγκόβα Αρασάτε): Αϊτόρ Φερνάντεθ – Αρέσο, Ουνάι Γκαρθία, Νταβίντ Γκαρθία, Εράντο, Μοχίκα – Μονκαγιόλα (83’ Κίκε Μπάρχα), Λούκας Τορό (83’ Πάμπλο Ιμπάνιεθ), Αϊμάρ Ορόθ (68’ Μπράσανατς) – Μπούντιμιρ (68’ Ρουμπέν Γκαρθία), Αρνάιθ (68’ Ραούλ Γκαρθία).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα