Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 3-3: Νέο φιάσκο, δεν νίκησε ούτε την προτελευταία! (vid)

bet365

Παρά την καταπληκτική εμφάνιση του Λαμίν Γιαμάλ (δύο γκολ), η τραγική στην άμυνα Μπαρτσελόνα δεν νίκησε στην έδρα της ούτε την προτελευταία Γρανάδα (3-3), η οποία είχε μόλις έναν βαθμό μέχρι τώρα μακριά από την έδρα της.

Από το «δόξα τω Θεώ» (3-1 εκτός έδρας την Αλαβές) και πάλι στο «βοήθα Παναγιά» (3-3 εντός έδρας με την Γρανάδα) η φετινή, εντελώς αναξιόπιστη Μπαρτσελόνα, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό τις ήττες των Τζιρόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, στην μάχη για την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της La Liga, ώστε να ανανεώσει το εισιτήριο για το Champions League.

Επιστροφή του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν μετά από τρεις μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, με τον Αντρέας Κρίστενσεν και πάλι σε ρόλο αμυντικού χαφ και τον Πέδρι να συμπληρώνει την επιθετική τριάδα, ελλείψει του τιμωρημένου Βίτορ Ρόκε και των τραυματιών Ζοάο Φέλιξ και Φεράν Τόρες.

Εκτός από τους φιλοξενούμενους λόγω τιμωρίας ο πολύτιμος μέσος Γκονσάλο Βιγιάρ και λόγω τραυματισμού ο άλλοτε επιθετικός της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ, με τον Αλεξάντερ Μεδίνα να χάνει στην προθέρμανση τον αριστερό μπακ Κάρλος Νέβα, την θέση του οποίου πήρε ο Φετού Μαουασά.

Ό, τι έχτιζε ο Λαμάλ, το γκρέμιζε η άμυνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά ψάχνοντας ένα γκολ που θα διευκόλυνε (;) το έργο τους, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά και να δυσκολεύουν την κυκλοφορία της Μπάρτσα, η οποία άγγιξε το 1-0 στο 13’, όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν πρόλαβε για λίγο την συρτή σέντρα – φαρμάκι του Λαμίν Γιαμάλ.

Ο 16χρονος εξτρέμ, ο οποίος στον πρώτο γύρο κόντρα στην Γρανάδα έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga, «χτύπησε» ξανά, πλασάροντας από κοντά στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από γλυκιά σέντρα του Ζοάο Κανσέλο (14’).

Το γκολ του θαυματουργού πιτσιρικά, σε άλλες εποχές, θα ήταν προάγγελος μιας άνετης νίκης. Όχι, όμως, γι’ αυτή την ομάδα, η οποία είναι απίστευτα ευάλωτη αμυντικά, ακόμα και κόντρα σε μια από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Μαουασά και Όσκαρ Μελέντο άγγιξαν την ισοφάριση πριν από την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου, με τον Λεβαντόφσκι να χάνει μια απίστευτη ευκαιρία για το 2-0, σε αντεπίθεση και συνδυασμό των Λαμάλ, Πέδρι και Ιλκάι Γκιντογκάν.

Και, σχεδόν αμέσως μετά, οι Ανδαλουσιανοί έφτασαν στην ισοφάριση, με τον δανεικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Φακούντο Πεγίστρι να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ρικάρντ Σάντσεθ να φτάνει στο πρώτο δοκάρι και με δυνατό σουτ να αιφνιδιάζει τον Τερ Στέγκεν για το 1-1 (43’).

Ένας 16χρονος πάλευε μόνος του

Το αμυντικό φιάσκο των Μπλαουγκράνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όπου, μετά από μια ευκαιρία εκατέρωθεν από Λεβαντόφσκι – Πεγίστρι, ο τελευταίος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από συρτή σέντρα – σουτ του Ουζούνι (60’).

Για καλή τύχη των Καταλανών, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σχεδόν αμέσως (63’), ύστερα από πολύ ωραία πάσα του Γκιντογκάν και εύστοχο τελείωμα του Λεβαντόφσκι, με την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να φτάσουν σε ανατροπή στην ανατροπή. Αμ δε…

Η Γρανάδα, η οποία προερχόταν από εφτά διαδοχικές εκτός έδρας ήττες με μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό της, σημείωσε και τρίτο τέρμα, τρία λεπτά μετά το 2-2 του «Λέβα», με τον αρχηγό (μεγαλωμένο στην Μπάρτσα) Ιγκνάσι Μικέλ να σκοράρει με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Μαουασά.

Τέτοια εποχή πριν από έναν χρόνο, η άμυνα της Μπάρτσα είχε δεχθεί μόλις οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα και πλέον το παθητικό της είναι… 33 (και 50 συνολικά!), έχοντας την χειρότερη άμυνα της πρώτης δεκάδας της βαθμολογίας, έχοντας δεχθεί όσα και η τρίτη από το τέλος Κάντιθ.

Για άλλη μια φορά, οι γηπεδούχοι ήταν υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν το σκορ, με τον Λαμάλ να παλεύει μόνος του και να ισοφαρίζει, με δυνατό σουτ, αφού έκλεψε την μπάλα από τον Σέρχιο Ρουίθ (80’).

Και όμως, το 3-3 δεν έδωσε την απαραίτητη ώθηση για την ανατροπή στην ανατροπή, αφού σχεδόν αμέσως μετά την ισοφάριση ο Ουζούνι άγγιξε το 3-4, με τον Τερ Στέγκεν να του αρνείται το γκολ, το οποίο δεν ήρθε, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στεγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Ζοάο Κανσέλο (76’ Ραφίνια) – Γκιντογκάν, Κρίστενσεν (67’ Φερμίν Λόπεθ), Ντε Γιονγκ – Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Πέδρι (89’ Γκουιού).

Γρανάδα (Αλεξάντερ Μεδίνα): Μπατάγια – Ρικάρντ Σάντσεθ, Ρούμπιο, Μικέλ, Μαουασά – Χόνγκλα – Πεγίστρι (84’ Γιόζβιακ), Γκουμπάου (90’+2’ λ. τρ. Τορέντε), Σέρχιο Ρουίθ, Μελέντο (75’ λ. τρ. Καγεχόν) – Ουζούνι (84’ Αρέζο).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα