Ορέστης Καρνέζης: «Κρεμάει» τα γάντια του ο 37χρονος γκολκίπερ!

Ορέστης Καρνέζης: «Κρεμάει» τα γάντια του ο 37χρονος γκολκίπερ!

bet365

Σε ηλικία 36 ετών και δέκα μηνών, ο Ορέστης Καρνέζης αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους σε μια σπουδαία πορεία με καριέρα σε Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία και συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τη Δευτέρα (30/5) η Λιλ ανακοίνωσε ότι ο Ορέστης Καρνέζης αποχώρησε από το κλαμπ ύστερα από μια διετία. Ο τερματοφύλακας που αγωνίστηκε σε Serie A, Primera Division, Premier League και Ligue 1 αποφάσισε να βάλει τέλος στη σπουδαία του καριέρα. Σε ηλικία 36 ετών και δέκα μηνών αποφάσισε να αποσυρθεί από τη δράση έχοντας πραγματοποιήσει πορεία που πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να έχουν ζήσει. ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Ουντινέζε, Γρανάδα, Γουότφορντ, Νάπολι και Λιλ συνθέτουν το παζλ μιας πορείας 15 και πλέον ετών. Και Εθνική Ελλάδας. Παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο, προκριματικά Euro και προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ντεμπούτο στα 26 του, με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος. Το κοντέρ σταμάτησε στις 49 συμμετοχές.

Σπουδαίες στιγμές, αλλά και δύσκολες. Τότε που το 2011 δέχτηκε γκολ με εκτέλεση φάουλ από το κέντρο, από τον Μίτσελ, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων. Όταν πολλοί θεωρούσαν πως η καριέρα του θα πάρει την κατιούσα, με τη στήριξη του ανθρώπου που τον πίστεψε, του Βασίλη Παναγιωτάκη, έφτασε να πάρει μεταγραφή στην Ιταλία για την Ουντινέζε, η οποία αρχικά τον παραχώρησε δανεικό στον ισπανικό Νότο, στη Γρανάδα. Κι όταν έφυγε από εκεί, ένα χρόνο μετά, επιστροφή στην Ιταλία όπου γνώρισε την αποθέωση ουκ ολίγες φορές. Ο γκολκίπερ-θρύλος της χώρας, Ντίνο Τζοφ, είχε πει το 2014: «Πιστεύω ότι ο Καρνέζης και ο Περίν είναι οι καλύτεροι τερματοφύλακες στη φετινή Serie A». 110 συμμετοχές στην Ουντινέζε και πολλά παιχνίδια στα οποία αναδείχθηκε ο MVP της ομάδας του. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2018-2019 ήρθε η Αγγλία, η Premier League και η Γουότφορντ, με την οποία έκανε 16 συμμετοχές. Και η επιστροφή στην Ιταλία για τη Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος το περασμένο Σάββατο (28/5) οδήγησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League, του τέταρτου της καριέρας του.

Καρνέζης

Στην ομάδα του ιταλικού Νότου έμελλε να κατακτήσει το Κύπελλο και κατά την παρουσία του στη Λιλ το πρωτάθλημα, έστω κι αν έπαιξε μία φορά. Όπως είχε εξηγήσει στο Gazzetta: «Γνωρίζω τη θέση μου, γνωρίζω ότι η μία είναι η θέση και δεν αλλάζει εύκολα. Όπως κι εγώ όταν ήμουν στην Ουντινέζε, για τρία χρόνια ο δεύτερος τερματοφύλακας είχε παίξει απειροελάχιστα όσο αγωνιζόμουν εγώ. Έτσι είναι η θέση. Αυτό όμως είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι, να μπορέσεις να διαχειριστείς τη δική σου απραξία και θυμό, να τον μετατρέψεις σε θετική ενέργεια και αυτήν, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό σου, να τα μεταδώσεις κάθε μέρα στις προπονήσεις, ώστε αυτός που παίζει να νιώθει την καλή σου ενέργεια και τη συνεργασία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για κάποιον που δεν παίζει, αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ για να κρατηθεί ισορροπία μέσα στην ομάδα. Επομένως όσοι δεν έχουν τον ίδιο χρόνο συμμετοχής είναι εξίσου σημαντικοί με αυτούς που παίζουν, για την ισορροπία και την καλή λειτουργία της ομάδας».

Σε όλη αυτήν την πορεία ο Καρνέζης έπαιξε μαζί με καταπληκτικούς ποδοσφαιριστές. Ντι Νατάλε, Ρισάρλιζον, Μίλικ, Μέρτενς, Καγιεχόν, Ινσίνιε, Ελ Αραμπί, Ντεουλοφέου και πολλοί ακόμη... Ακόμα πιο ισχυρούς αντιπάλους: Τζέκο, Ναϊνγκολάν, Χάμσικ, Πέρισιτς, Ικάρντι, Ιγκουαΐν, Ντιμπάλα, Κουαλιαρέλα, Μάντζουκιτς, Μπελότι... Με τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό κατέκτησε το νταμπλ του 2010. Μετά από εννέα χρόνια, ο Κερκυραίος γκολκίπερ θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, μαζί με την οικογένειά του. Η επόμενη μέρα είναι άγνωστη, αλλά το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανθρώπους με το ήθος και την πορεία του.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα