Η Παρί... διώχνει τον Μέσι και αλλάζει κουλτούρα! (poll)

Η Παρί... διώχνει τον Μέσι και αλλάζει κουλτούρα! (poll)

Η Παρί... διώχνει τον Μέσι και αλλάζει κουλτούρα! (poll)

bet365

Η Παρί θέλει να βάλει τέλος στη χαλαρότητα και ο Λιονέλ Μέσι ίσως αποτελεί το πρώτο «θύμα» της νέας εποχής του συλλόγου.  

Εφτασε η αρχή του τέλους! Παρί Σεν Ζερμέν και Λιονέλ Μέσι έπειτα από δυο χρόνια είναι έτοιμοι για το πολύκροτο διαζύγιο. Οι σχέσεις διαλύθηκαν, δεν αλλάζει αυτό και δεν αποκλείεται να μην κρεμάσει στο στήθος του το μετάλλιο του πρωταθλητή.

Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας οδήγησαν στις προβλέψεις για το... ρήγμα στις σχέσεις Μέσι - Παρί. Τη Δευτέρα ο Μέσι πήγε στη Σαουδική Αραβία. Αυτό, από μόνο του, δεν ήταν πολύ περίεργο, καθώς είναι Πρεσβευτής της χώρας, έχοντας υπογράψει μια προσοδοφόρα για αυτόν συμφωνία για την προώθηση του τουρισμού. Αλλωστε, το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν του δίνει τη δυνατότητα να συμφωνήσει με όποιον χορηγό θέλει. Το πρόβλημα, όμως, ήταν πως η Παρί Σεν Ζερμέν είχε προπόνηση τη Δευτέρα και θα έπρεπε να είναι εκεί. Μετά την ήττα από τη Λοριάν η ομάδα θα είχε ρεπό την Τρίτη. Ήταν μία απογοητευτική ήττα και ο Μέσι δεν ήταν μετά στο Παρίσι και δεν είχε πάρει άδεια για το ταξίδι αυτό.

Ο Αργεντινός είχε αναβάλλει αυτό το ταξίδι δύο φορές και το σχέδιό του είχε γίνει δεκτό επειδή οι παίκτες της Παρί θα είχαν δύο ημέρες άδεια. Όλα αυτά άλλαξαν, ωστόσο, μετά την ήττα, όμως το ταξίδι δεν μπορούσε να αναβληθεί. Ο Μέσι ταξίδεψε και η μοίρα είχε εύκολο έργο. Η στάση της Παρί ήταν σκληρή και ξεκάθαρη: τιμωρία δύο εβδομάδων για τον Μέσι. Δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στις προπονήσεις, να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ομάδας, να παίζει αλλά και να πληρώνεται. Θα χάσει το εκτός έδρας ματς με την Τρουά αυτό το Σαββατοκύριακο και είναι πιθανό να χάσει και τον αγώνα με την Αζαξιό στις 13 Μαΐου ή όλα τα υπόλοιπα.

Οι Παριζιάνοι τόνισαν πως δε σεβάστηκε τον σύλλογο. Η Παρί ήταν ξεκάθαρη: δεν υπάρχει καμία προωθητική ενέργεια χωρίς την άδεια του club σε ημέρα προπόνησης. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και βασικά όπως και να το δει κανείς είναι μία σωστή απόφαση. Η διοίκηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, άλλωστε η ομάδα έφτασε ήδη τις 9 ήττες, υπερδιπλάσιες από το 2022.

Μετά τον αποκλεισμό από το Champions League από την Μπάγερν τον Μάρτιο, η Παρί συνεχίζει με σβηστές μηχανές, κάτι σαν αγγαρεία… Κανένα κίνητρο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεκάθαρο από την ήττα που έκανε από τη Λοριάν. Το να αφήσει χωρίς τιμωρία έναν βασικό παίκτη που έλλειψε από προπόνηση χωρίς άδεια θα έβγαζε ακόμα πιο κακή εικόνα. Ειδικά για έναν παίκτη όπως ο Μέσι θα ήταν σχεδόν απαράδεκτο. Ήδη στα αποδυτήρια το κλίμα είναι πιο τεταμένο από ποτέ και αυτή η εξέλιξη θα έκανε χειρότερα τα πράγματα.

Το μισθολόγιο της Παρί, Μπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ στο Top-3

Η Παρί ως σύλλογος δεν θα μπορούσε να ανεχθεί άλλο τέτοια κατακόρυφη πτώση. Τα αποδυτήρια που έχει τα τελευταία χρόνια την έχουν επηρεάσει πολύ και έχουν αποδειχθεί μη διαχειρίσιμα ακόμα και από τοπ προπονητές. Ο Γκαλτιέ είναι απλά ο τελευταίος χρονικά που δοκιμάζεται. Ακόμα και τώρα παραμένει ένας σύλλογος που δομήθηκε πάνω στον Κιλιάν Μπαπέ. Η Παρί θέλει τον αρχηγό της να είναι στο επίκεντρο. Να βασίζεται πάνω του, αλλά και στα νέα ταλέντα της Γαλλίας.

Ο Κάμπος ως αθλητικός διευθυντής και ο Γκαλτιέ ως προπονητής προέκυψαν από τη διαπραγμάτευση για το νέο συμβόλαιο του Μπαπέ. Το πρόσφατο δημόσιο ξέσπασμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ένα video που αφορούσε το marketing του συλλόγου ανέδειξε μόνο τη δική του επιρροή στην ομάδα.

Όπως είναι φυσικό, οι εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας εγείρουν το ερώτημα εάν ο Μπαπέ θα έπρεπε να είχε την ίδια αντιμετώπιση με αυτή του Μέσι. Σίγουρα θα έπρεπε να είχαν την ίδια αντιμετώπιση, ακόμα και αν ο κόσμος λατρεύει τον δευτεραθλητή κόσμου. «Κανένας παίκτης δεν είναι μεγαλύτερος από τον σύλλογο» είναι η φράση που έπρεπε να υπήρχε στα αποδυτήρια των Παριζιάνων από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε εφαρμογή το πλάνο με τους stars.

Η Παρί άργησε να βάλει όρια, προσπάθησε να κάνει την αρχή, ωστόσο αμφιταλαντεύεται. Αν συνεχίσει έτσι, τότε, θα επιστρέψει πάλι στον δρόμο των ίδιων λαθών. Ο Μέσι δεν είναι πια βέβαια τόσο δημοφιλής. Είχε ήδη αποδοκιμαστεί δύο φορές πριν το ματς με τη Λοριάν, ενώ δεκάδες οπαδοί ζητούσαν την απομάκρυνσή του. Τελικά μέλλον χωρίς Μέσι στην Παρί είναι κακό; Ισως όχι. Ναι, η ομάδα θα έχει χάσει ένα μεγάλο αστέρι, αλλά μπορεί να βρει τη χαμένη ισορροπία εντός κι εκτός γηπέδου.

Η άλλη άποψη ήταν πως ο Μέσι δεν αποτελεί το βασικό πρόβλημα στις αποτυχίες της ομάδας. Παράλληλα, με 15 γκολ και 15 ασίστ στο πρωτάθλημα (στο σύνολο έχει 20 γκολ και 19 ασίστ σε 37 αγώνες), ανήκει στους παίκτες – κλειδιά για τον φετινό τίτλο. Για να καταφέρει η Παρί να κάνει το σωστό βήμα, πρέπει να αλλάξει προσέγγιση, κουλτούρα και όλα πρέπει να αρχίσουν άμεσα.

Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...