Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Πήρε το Classique και πετάει προς τον τίτλο

Νίκος Κικίδης
Παρί

bet365

Με δυο γκολ στο β΄μέρος η Παρί Σεν Ζερμέν των δέκα παικτών άλωσε το «Βελοντρόμ» και πήρε μεγάλη νίκη με 2-0 στο ντέρμπι της Μαρσέιγ, διατηρώντας τη διαφορά από τους διώκτες της στους 12 βαθμούς.

Η Ligue 1 μοιάζει και φέτος κλειδωμένη στο Παρίσι. Η Παρί Σεν Ζερμέν άλλωστε πρακτικά δεν έχει ανταγωνιστή στο φετινό πρωτάθλημα και με επίδειξη δύναμης στο παραδοσιακό ντέρμπι της Γαλλίας παρέμεινε στο +12 από τη Μπρεστ. Με γκολ των Βιτίνια και Γκονσάλο Ράμος, οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 2-0 επί της Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» με δέκα παίκτες από το 40΄ και πανηγύρισαν τρίποντο γεμάτο πρεστίζ σε ακόμα ένα ματς που ο Μπαπέ αντικαταστάθηκε νωρίς...

Τα πράγματα πάντως δεν ήταν εύκολα για την Παρί στο πρώτο μέρος, ιδίως από τη στιγμή που ο Μπεράλδο αντίκρισε απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα (40΄), αφήνοντας τους Παριζιάνους να παλεύουν με δέκα παίκτες για ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Πολύ σύντομα ωστόσο μετά την ανάπαυλα, όλα άρχισαν να παίρνουν ροή...

Στο 53΄ο Ντεμπελέ συνδυάστηκε με τον Βιτίνια και ο Πορτογάλος με έξοχο πλασέ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα ο Βερετού βρήκε δίχτυα για τη Μαρσέιγ προτού το VAR παρέμβει για οφσάιντ, ενώ στο 79΄ο Ομπαμεγιάνγκ δεν κατάφερε να νικήσει τον εξαιρετικό Ντοναρούμα σε σπουδαία ευκαιρία.

Κι αφού το 1-1 δεν έγινε ποτέ, η Παρί βρήκε και δεύτερο γκολ για να σφραγίσει τη νίκη. Όχι όμως με τον Κιλιάν Μπαπέ που είχε αντικατασταθεί από το 63΄αλλά με τον Γκονσάλο Ράμος που στο 86΄τελείωσε άριστα τη φάση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αποτελέσματα Ligue 1:

Λοριάν - Μπρεστ 0-1
Κλερμόν - Τουλούζ 0-3
Χάβρη - Μονπελιέ 0-2
Νις - Ναντ 1-2
Στρασβούργο - Ρεν 2-0
Μαρσέιγ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα