Ισίδωρος Κουτσίδης: Αυτό είναι το νέο πρόσωπο που πήρε στην αποστολή κόντρα στην ΑΕΚ ο Ανιγκό (vids)

Ισίδωρος Κουτσίδης: Αυτό είναι το νέο πρόσωπο που πήρε στην αποστολή κόντρα στην ΑΕΚ ο Ανιγκό (vids)

Νότης Χάλαρης
οσφπ

bet365

Με ένα νέο πρόσωπο στην αποστολή θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ στη ρεβάνς του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας και το Gazzetta σας συστήνει τον Ισίδωρο Κουτσίδη.

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να θυμηθούμε την κίνηση του Μίτσελ να εμπιστευθεί τον Αντρέα Ντόι, να τον... ρίξει στα βαθιά και εν τέλει να τον προσθέσει στην εξίσωση των στόπερ παρότι στη Β' ομάδα ήταν αμυντικό χαφ.

Ο 19χρονος αμυντικός μετράει πάνω από 20 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είναι ένα κέρδος για τους «ερυθρολεύκους» από τις ακαδημίες τους.

Το βράδυ της Μ. Τρίτης (11/04), ο Ζοζέ Ανιγκό ανακοίνωσε την αποστολή για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Novibet Κύπελλο Ελλάδας και ανάμεσα στα ονόματα βρισκόταν και αυτό του Ισίδωρου Κουτσίδη, ο οποίος μπήκε για πρώτη φορά στους εκλεκτούς της πρώτης ομάδας.

Το Gazzetta εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και σας παρουσιάζει τον 18χρονο στόπερ που άφησε τον ΠΑΟΚ, ανδρώθηκε στον Πανσερραϊκό και αποτελεί ένα από τα project του Ολυμπιακού Β'.

παναι

Από τη Δράμα στις Σέρρες με μία... ασπρόμαυρη στάση!

Η ποδοσφαιρική ιστορία του Κουτσίδη ξεκινάει από τη τρυφερή ηλικία των πέντε ετών όταν γράφτηκε στις ακαδημίες του Ακρίτα Ν. Κρώμνης που ήταν η τοπική ομάδα της γενέτειράς του. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον Πανδραμαϊκό και για να ακολουθήσει η ομάδα της Δόξας Δράμας, όπου και εξελίχθηκε σε ένα από τα μεγάλα ταλέντα της ηλικίας του.

Με τις εμφανίσεις του ξεχώριζε στο μέγιστο και το 2016, ενώ ήταν 12 ετών, είδε τον ΠΑΟΚ να του προσφέρει την ευκαιρία να φορέσει τα ασπρόμαυρα και να μετακομίσει στις εστίες της ακαδημίας. Μέτρησε συνολικά τέσσερα χρόνια παρουσίας, έχοντας βασική θέση στη «χρυσή φουρνιά» της Κ15 και αγωνιζόμενος με παιδιά μεγαλύτερα από εκείνον στην Κ17.

Τελικά οι επιπτώσεις του κορωνοϊού τον έφεραν στην έξοδο, με τον Πανσερραϊκό να του προσφέρει συμβόλαιο έχοντας ως φόντο την πρώτη ομάδα. Πράγματι, στην ομάδα των Σερρών είχε συνολικά οκτώ συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο, με το πρωτάθλημα να... φρενάρει λόγω της πανδημίας και να γίνονται εν τέλει μόλις 18 ματς.

Οι γρήγορες κινήσεις του Ολυμπιακού και η Β' ομάδα

Το ύψος του (1.93 μ.) και ο τρόπος που χειριζόταν την μπάλα στα πόδια ήταν αυτό που τον έκανε ξεχωριστό στα μάτια των σκάουτερ και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στόχευσαν αμέσως στην περίπτωσή του. Με συντονισμένες κινήσεις και γρήγορους ρυθμούς έκλεισαν τον νεαρό αμυντικό όταν εκείνος ήταν 16 ετών.

Αν και μπήκε από νωρίς στα... βαθιά (Κ19), η ποιότητα και το ταλέντο του τού πρόσφερε μία ευκαιρία στη Β' ομάδα που αγωνιζόταν στη Superleague 2. Μέχρι τότε είχε 28 παιχνίδια με έξι γκολ στο ενεργητικό του, με αποτέλεσμα να δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα που ήταν το επαγγελματικό επίπεδο. Σε δύο σεζόν μέτρησε συνολικά δέκα ματς, έχοντας τους Καλογερόπουλο και Χρυσόπουλο μπροστά του, όμως η δουλειά που έκανε στις προπονήσεις ανταμείφθηκε.

Ο Ζοζέ Ανιγκό τον ξεχώρισε και του πρόσφερε μία στιγμή που θα ονειρευόταν μέχρι το βράδυ της Μ. Τρίτης (11/04). Το όνομά του στην αποστολή της πρώτης ομάδας.

hwang

Στο ίδιο γραφείο με Τσιμίκα και το τσεκ από διάφορους σκάουτερ

Ο Πανσερραϊκός ουκ ολίγες φορές έχει... προμηθεύσει με ταλέντα τους «μεγάλους» και ένας από αυτούς ήταν και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος σε παρόμοια ηλικία είχε αφήσει τις Σέρρες για χάρη του Ολυμπιακού. Ωστόσο για τον Κουτσίδη, δεν είναι μόνο αυτό το κοινό στοιχείο που έχει με τον διεθνή ακραίο μπακ της Λίβερπουλ.

Ο 18χρονος στόπερ ανήκει στο γραφείο που εκπροσωπεί και τον έμπειρο αμυντικό. Να θυμίσουμε πως ο Τσιμίκας αγωνίστηκε ελάχιστα στην πρώτη ομάδα, έφυγε δανεικός σε Δανία και Ολλανδία και μόλις επέστρεψε, εκτόξευσε τη ζήτησή του και κέρδισε τη μεταγραφή στη Λίβερπουλ.

Προς τον παρόν, προέχει να ζήσει την παρθενική του εμπειρία στην πρώτη ομάδα...

hwang

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα