Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Θα είμαι ο Νούνο Εσπιρίτο της Γουλβς, όχι της Τότεναμ»

Newsroom
Νούνο Εσπίριτο Σάντο: «Θα είμαι ο Νούνο Εσπιρίτο της Γουλβς, όχι της Τότεναμ»

bet365

Ο νέος προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ Νούνο Εσπίριτο Σάντο παραδέχεται ότι η περίοδος των 17 αγώνων στην Τότεναμ ήρθε τη λάθος στιγμή, αλλά ορκίζεται να χτίσει πάνω στην «καταπληκτική» κληρονομιά του Στιβ Κούπερ.

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο είναι επίσημα ο νέος προπονητής της Νότιγχαμ Φόρεστ και κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να οικοδομήσει μια ταυτότητα τύπου... Γουλβς στο City Ground και να μην επαναλάβει την εμπειρία του στην Τότεναμ.

Η Φόρεστ απέλυσε τον Στιβ Κούπερ την Τρίτη (19/12) και όρισε τον Εσπιρίτο Σάντο ως διάδοχό του μέσα σε 24 ώρες αφότου χώρισε με τον Ουαλό τεχνικό. Ο Πορτογάλος που ανέλαβε το «τιμόνι» της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει την ευκαιρία να ξαναχτίσει τη φήμη του στην Premier League, εκινώντας εναντίον της Μπόρνμουθ στο City Ground το Σάββατο (23/12).

Η τελευταία του δουλειά στην Αγγλία, ήταν πριν από δύο χρόνια στην Τότεναμ, όπου άντεξε λιγότερο από τέσσερις μήνες πριν απολυθεί μετά από 17 αγώνες. Αυτή η εμπειρία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την περίοδο του στη Γουλβς, όπου την έφερε στην 7η θέση (δύο φορές) και της εξασφάλισε την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συν έναν ημιτελικό του FA Cup.

«Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό που κάναμε με τη Γουλβς με αυτό που συνέβη στην Τότεναμ», είπε, έχοντας κάνει προπόνηση στη Φόρεστ με... μόλις τέσσερις ώρες ύπνου το προηγούμενο βράδυ. «Όπως παίξαμε στη Γουλβς, δεν κάναμε το ίδιο με την Τότεναμ. Τα πράγματα δεν λειτούργησαν για πολλούς λόγους εκεί. Έχω κάτι να αποδείξω; Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύουμε τον εαυτό μας καθημερινά, ως προπονητές και παίκτες. Υπάρχει συνεχής πίεση για βελτίωση. Ήταν τιμή μου που είχα την ευκαιρία να γίνω προπονητής στους Σπερς, αλλά ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πάω εκεί. Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο. Η Φόρεστ δεν έχει καμία σχέση με Γουλβς ή Σπερς».

«Δεν έχω διαχειριστεί ποτέ ομάδα αυτού του μεγέθους. Εναι μια πρόκληση και για εμάς, αλλά είναι μια νέα ευκαιρία για όλους, όπως οι παίκτες που δεν έχουν παίξει κανονικά στο παρελθόν», είπε. «Θέλω όλοι να συμμετέχουν και να δεσμευτούν ώστε να έχουμε περισσότερες επιλογές. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαστε μια οργανωμένη ομάδα που θα δώσει ό,τι έχει» σημείωσε, σχετικά με το ρόστερ των 30 παικτών που έχει η Νότιγχαμ μετά το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Η τελευταία δουλειά του Εσπιρίτο Σάντο ήταν στη Σαουδική Αραβία, όπου οδήγησε την Αλ Ιτιχάντ στον πρώτο της τίτλο πρωταθλήματος σε 14 χρόνια πριν απολυθεί τον Νοέμβριο. Τώρα, στο νέο κεφάλαιο της καριέρας του, δηλώνει ότι θέλει να χτίσει μια ταυτότητα στη Φόρεστ - όπως έκανε και με τη Γουλβς.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η ενότητα μπορεί να μας κάνει πιο δυνατούς. Ο δεσμός μεταξύ των παικτών και των φιλάθλων μας κάνει καλύτερους. Αν μπορώ να βοηθήσω στην επίτευξη αυτού, θα είναι μεγάλη βοήθεια για τη Φόρεστ. Αλλά χρειάζεται χρόνος για να δημιουργήσεις μια ταυτότητα και έχει να κάνει με το σχήμα που παίζεις και με τις δουλειές που ζητάς από τους παίκτες. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα, ξεκινώντας από τον τρόπο που παίζεις και ανταγωνίζεσαι. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δημιουργία αυτού ακόμα, πρέπει να βελτιωθούμε. Από ό,τι έχω δει για τη Φόρεστ πρέπει να παίξουμε περισσότερο μαζί και πιο σφιχτά. Δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά για τους παίκτες, αλλά καθώς τα πράγματα εξελίσσονται, μπορώ να σας πω ίσως στο εγγύς μέλλον ποιο είναι το όραμά μας».

Ο Εσπιρίτο Σάντο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δουλειά του προκατόχου του, Κούπερ, ο οποίος ήταν δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών της Φόρεστ, για τη δουλειά που έκανε στην επιστροφή του συλλόγου στην Premier League. «Αυτό που έκανε ο Στίβ εδώ είναι τεράστιο. Η επιστροφή της Φόρεστ στην Premier League είναι φανταστική δουλειά. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κληρονομιά του, κάτι που είναι εκπληκτικό. Δείχνει πόσο καλοί είναι οι οπαδοί της Φόρεστ με τον σεβασμό που έδειξαν στον Στιβ ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Αυτό λέει πολλά για τους οπαδούς μας».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα